Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (533)

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na film jsem zašel víceméně náhodou s pouze slabým povědomím o knížce. Skvělě jsem se bavil! V poslední třetině teda film začal trochu ztrácet dech, ale konec byl epesní. Obzvlášť sem se bavil při parodii na scénu z Pádu Třetí Říše (Hitler se doslechl o ..blablabla). Film je skvěle natočenej a trefně popisuje dnešní dobu. Hlavní hrdina byl tak přesvědčivej, že sem se sám párkrát přistihnul, jak v kině svévolně hajluju. Ke konci filmu už hajlovalo celé kino a dokonce sem se po skončení připletl do skupinky radikálnějších diváků, se kterou jsme nabuzeni filmem vypálili v centru Prahy několik židovských obchodů. Film doporučuji! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, komédia, ako sa to vezme...skôr satira s poriadne ostrými hranami. Cestovanie v čase treba brať ani nie ako sci-fi prvok, ale ako metaforu toho, čo sa v súčasnosti v Európe deje a čo sa tu vlastne dialo vždy a asi aj bude. Nie je to len o Nemcoch a sociálnych sieťach. Nakoniec je v tom tento imaginárny AH vinný rovnako ako my všetci, respektíve skôr iba nástrojom našich "chúťok", preto je ho aj nemožné zabiť. Netreba očakávať smršť epizódnych vtípkov alebo slapstick komédiu, ale treba film brať skôr ako celok a na základe toho ho hodnotiť. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Úplná bomba. Chápu, že mnozí levicoví aktivisté, sluníčka a studenti sociálních studií a filosofie budou kvičet, že tvůrci záměrně rozdmýchávají nenávist ve společnosti, blablabla. Naopak tvůrci přišli s úžasně poutavým formátem, který střídá autentický dokument se záměrně zinscenovanými scénami a přichází s otázkami, které si každý klade maximálně tak doma u sledování televize. Docela mě překvapily mnohé reakce Němců. Já jsem se minulý rok bavil s pár Němci, a ti by za solidaritu a pomáhání cizincům pomalu položili život, ale asi už jich nebude tolik, protože pohár nelze plnit donekonečna. A když politici přestanou naslouchat svému lidu, pak přichází na řadu... 100% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající satira, která zaujme nejen svým originálním námětem, jenž sám o sobě předznamenává buď totální blbinu nebo naopak skvělou zábavu. Ku prospěchu věci se naplnila druhá varianta a já se neskutečně bavil od samého začátku, již od předtitulkové scény. Film řeší současné problémy, které v Evropě máme, a krásně ukazuje, jak se v těchto chvílích zvedá nedůvěra ve velké politické strany i osobnosti, přičemž se rodí prostor pro nástup silné vůdčí osobnosti, jejíž postupně sílící moc se může, jak to již z historie známe, zvrhnout v naprosté fanatické běsnění, šílenství, resp. krutovládu. Ze strany Německa jde o dosti odvážný počin, což oceňuji. Autenticita při záběrech lidí na ulicích, po nichž se prochází herec nastrojený jako Hitler, je perfektní a skutečně pobaví. A nejen to. Už je tady zas je plné vynikajících hlášek a narážek, přičemž skutečně vtipná je i pasáž, v níž jsou ukázáni Hitlerovi pozdější imitátoři, např. Chaplin či Funes. Pravděpodobně nejvtipnější pak je scéna, kde vůdce vystupuje v televizi. Svůj proslov začíná pro něj typickým tichem, uhlazováním uniformy (obleku), aby následně pronesl bránici trhající věty: "Měl bych přečíst vtipy o cizincích. Nevidím na tom nic zábavného. Když máte doma krysy, také si nepozvete komika, ale deratizátora." :)) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Téma je moc pěkné a chytlavé, najdou se momenty, které pobaví, nicméně jsem od toho čekal víc - větší zábavnost, lepší děj. Možná mi nesedl styl, jakým to je natočený. Prrostě jsem čekal, že to Adolf rozbalí mnohem víc. Každopádně bych řekl, že film stojí za zhlédnutí, protože se v něm vyskytují kromě humorných scének také momenty, které vybízejí k zamyšlení. 65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Hitler (Oliver Masucci) otevře internetový prohlížeč, lze spatřit logo Google, které má však již pozměněný design používaný až od 1. 9. 2015. Film je přitom zasazen do roku 2014. (dvorky1997)
  • Film sa natáčal v Berlíne, Mníchove, Brandenburgu an der Havel, Drážďanoch, Bayreuthe, Teltowe, Bernau bei Berlin a na ostrove Sylt (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 8. novembra do 22. decembra 2014. (Arsenal83)
  • V jedné scéně je ve Fabianově (Fabian Busch) pokoji vidět plakát k filmu Návrat do budoucnosti (1985). Fabian také skoro celý film nosí klasickou vestu hlavního protagonisty tohoto filmu, Martyho McFlye. (filmfanouch)

Reklama

Reklama