Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Night Manager má skvělou zápletku, kterou kazí fakt, že postavám jsou vnucovaná rozhodnutí ne na základě logického vývoje, ale opravdu jen proto, že to zápletka přesně takhle vyžaduje. Příkladem budiž chování Roperovy metresy Jed, která dlouhé roky žije ve vztahu, ze kterého se snaží dost zoufale utéct ve stylu týrané manželky (což není), nebo zásadní rozhodnutí hlavní postavy se do celé akce zapojit. Ano, dostanete jakási vysvětlení, ale příliš realistická nejsou. A přitom tohle téma propojení politiky a špinavého byznysu by si realističtější zpracování tolik zasloužilo... Nepřidá tomu ani fakt, že je zbytečně primitivně dál potvrzovaná divácká averze vůči obchodníkovi se zbraněmi Roperovi (je rasista, třeba), čímž tvůrci zbytečně couvají z šedých odstínu postavy do černé. Jako celek je ale tenhle seriál lepší než soubor mých výtek, už díky pomalu budované atmosféře a skvělému Lauriemu, jehož obsazení byl vynikající castingový tah. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí přirovnává tento seriál k Bondovi kvůli tomu, jak je seriál zpracován. Proto jsem se rozhodl, že se něj podívám. Anglických seriálů jsem viděl už mnoho, ale Night Manager patří mezi ty lepší. Sice jsem se zde nedočkal velkého množství akčně vypjatých momentů jako v Bondovi, ale o tom to tady není. Do hlavní role byl obsazen možný budoucí nástupce nejznámějšího britského agenta, tudíž bylo zajímavé, jak se se svou rolí popasuje. Podle mě si Tom Hiddleston počínal excelentně. I Olivia Colman si počínala na jedničku. Kdyby se v seriálu neobjevil Hugh Laurie v roli hlavního padoucha, tak by seriál sám o sobě spadl do průměru. Takto do byla velmi dobrá podívaná s gradujícími momenty. Za mě dávám 80% ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

První dva díly přinesly spoustu informací o příběhu a postavách, takže tempo bylo pomalejší, ale seriál si tohle mohl dovolit. Díky tomuto načrtnutí si totiž zbytek epizod vystačil s napínavou a promyšlenou hrou na kočku a myš, přičemž nebylo vždy jasné, kdo zastupuje kterou roli. Všechno se to navíc obešlo bez fyzické akce, různých přestřelek či honiček, i když na pompézní scény taky dojde. A úvodní titulková sekvence je krásně nápaditá a připravuje na to, co přijde. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčenej, že to je předevšim kvůli Hiddlestonovi, kterýmu prostě zobu z ruky (a do kterýho bych už, bejt ženská, byl naprosto jistě zabouchlej), ale mě to prostě bavilo - výběr tý hlavní herecký pětice je totiž i "chemicky" vyladěnej dokonale (Hiddleston, Laurie, Hollander - Debicki, Colman). Stačí podle mě, aby člověk měl rád aspoň jednoho z týhle pětky, a pak ho Noční recepční prostě musí minimálně bavit - a to i díky nepřepálenýmu formátu; těch šest dílů je tak akorát. Celý to je samozřejmě (POZOR, TROLEJ) tak trochu příběh o tom, jak hnusnej a cynickej zloun dostal od sympaťáka roku na pamětnou, ale vůbec to nevadí, protože hra na kočku a na myš Laurieho a Hiddlestona prostě funguje díky jejich obrovskýmu charismatu skvěle. Líbila se mi i nejednoznačná postava Debicki (Jed) nebo nevyzpytatelnej Hollander (Corky) - trochu superhrdinskejm zjednodušením některejch částí seriálu souvisejících s geniálnim plánem Hiddlestona a Colman se to ale samozřejmě nevyhnulo (inscenace únosu hned na začátku, výlet do Laruieho tajný pracovny i bezproblémový sdílení fotek, grandiózní finále odehrávající se ve stejnym hotelu, kde vznikla záminka Hiddlestonovy pifky na Laurieho - a kde jen po pěti letech už z mnohadesítkovýho personálu očividně nebyl až na jednoho kuchaře příhodně nikdo, kdo by Hiddlestona jako dřívějšího hotelovýho manažera znal nebo si ho i jen pamatoval, atd. atd.) - o to víc mě potěšil ten krásnej fail těsně před koncem, kterej se jim podařil s tou sledovačkou konvoje. Celkově je to za mě parádně zábavná akčně-konverzační exhibice Hiddlestona a Laurieho, která by sice zrovna bez těchhle herců asi ničim moc zajímavá nebyla, ale právě proto, že zrovna s nima je, tak za zhlídnutí rozhodně víc než stojí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi z téhle špionážní minisérie zůstalo v hlavě, je naprosto nevhodně obsazená postava Jonathana Pinea. Hiddleston v roli okolnostmi zmítaného agenta v utajení působí zkrátka jako pěst na oko a kvůli té jeho nekonečné přehlídce široce sladkých úsměvů ho od nynějška nejspíš budu mít problém akceptovat v jakékoliv vážné roli. Le Carrého knihu neznám a nedokážu tedy posoudit, nakolik je nezáživnost propírané látky vinou předlohy, co ale vím určitě je to, že většina přednesených hereckých výkonů (včetně Laurieho) je někde na úrovni ochotnického spolku. Britské televizní produkci to občas prostě ustřelí do neskrývaného teatrálna a to je potom peklo. Škoda, na tuhle chuťovku jsem se docela těšil. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Britský herec David Harewood používa americký prízvuk, aby stvárnil amerického spravodajského dôstojníka Joela Steadmana, rovnako ako to urobil ako riaditeľ CIA v seriáli V mene vlasti (2011). (Arsenal83)
  • Ve čtvrté epizodě první série se v cameo roli objeví autor předlohy John le Carré; a to sice v michelinské restauraci jako host, kterému se hlavní hrdina omlouvá za způsobené potíže. (DaViD´82)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama