Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (251)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne, približne mesiac trvalo, kým som dopozeral tento seriál. Pritom som si myslel, že ho zhltnem za pár dní. Bol to beh na dlhú trať... Spočiatku ma to aj bavilo, hlavne to, ako sa nadstavila atmosféra, počiatočné problémy s okupáciou, odboj, romantika.... No neskôr mi tu začali liezť mnohé veci na nervy, hlavne hlavná hrdinka Alexa Davalos, z ktorej sa z utiahnutej puťky cvičiacej aikido zakrátko stala neohrozená bojovníčka v štýle Ramba. Nepresvedčilo ma to, a čo ma v tomto smere nepresvedčí je na smiech. Bavila jedine linka s Rufusom Sewellom, ale aj jemu som pri konci prestal rozumieť. Posledná séria už bola v podstate len utrpenie, ktorú som si dávkoval po kvapkách. Pritom tak perfektný a originálny námet to bol..... Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V konečnom dôsledku to za tých 36 hodín sledovania príliš nestojí. Postaviť všetko na základoch solídnej, originálnej myšlienky je síce pekné, no som názoru, že sa z tohto projektu dalo vyťažiť ďaleko viac, ako len ponúknuť akýsi dramat, ktorý (akoby chcel) chce v ľuďoch vyvolávať hlboké úvahy či prebúdzať krivdu, útrapy, respektíve sebareflexiu v "národnostno-menšinových" otázkach. ()

Reklama

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava a několik charismatických postav (Alexa Davalos, Rufus Sewell). Natočené je to řemeslně výborně, jen občas trochu zkratkovitě a také děj hodně volně skáče napříč lokacemi, takže chvílema divák dumá, kde se zrovna nachází. S předlohou seriál pracuje dost volně a typické Dickovy zvraty scénář dost "znormalizoval", nejen v tom mohla adaptace mnohem víc tlačit na pilu. Za vidění určitě stojí, ale bravury současné quality TV produkce nedosahuje. Do druhé série doufejme ve stejně precizní vizuální stránku a posedlost detaily, ale dotaženější vyprávění. *** (Ad synopse od geklon - "začne šířit video"? V roce 1962? To by některým postavám zjednodušilo práci:) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příručka pro televizní scénáristy v deseti dílech (respektive v sedmi). Příručka pro televizní dramaturgii a casting. Herecky v mnoha postavách a polohách neskutečně silné. Nemá dech v první třetině. Geniálně napsané cliffhangery. Skvělý zvuk a hudba. Atmosféra fiktivního / alternativního světa neskutečná. Dickovina jak má bejt. Bravo. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetl před pár dny, ale vlastně je to úplně jedno, jestli jsem jí četl nebo ne. Seriál je sice zasazen do alternativního světa Philipa K. Dicka, kde válku vyhráli Němci a Japonci, ale předlohy se nedrží skoro vůbec. K postavám, které se objevují v knize, přihazuje velkou kupu nových a vytváří nové dějové linky, které se v několika málo bodech podobají tomu, co se dělo v knize. Tento přístup, kde hlavním hybatelem děje není kniha "Kobylka..." ale několik filmových kotoučů, které zobrazují nacistickou porážku, se poměrně dost povedl, stejně tak jako celkově akčnější pojetí děje. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • Všechny svastiky vytvořené pro seriál byly po dokončení finální série zničeny. (maxmen)
  • Philip Kindred Dick, autor předlohy "Muž z vysokého zámku", obdržel za své dílo v roce 1963 prestižní cenu Hugo Award. (Tomihiro)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama