Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (211)

venison 

všechny recenze uživatele

Původní norskou předlohu neznám, takže nemohu soudit jak moc se autoři shodli či neshodli, ale každopádně na české poměry jde o seriál více než koukatelný.. Mě tam lehce vadí studený norský závan.. Oceňuji krásné jednoduché moderní lokace, ve kterých se seriál natáčel.. Hlavní hrdina v podání Matěje Hádka nebyl nejhorší, ale chybělo mi cítit z této postavy alespoň nějaké nepatrné emoce (lidi kolem něj umírají jak na běžícím pásu a od se vždy oklepe a běží dál).. Jeho policejní děvče je trošku vykrádačka z redakce Milénia.. Tajemné obrazy mi do seriálu moc nepasovaly a byly nějak navíc.. Myslím, že je hlouběji ani nevysvětlili.. HBO mám ráda a její produkci fandím, ale tohle přetáčení seriálů (viz Terapie) mě moc nebere.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vezmu tento seriál jako celek, musím přiznat, že se mi velmi líbil, pokud jde o jeho závěr, to byla téměř úplná katastrofa. Kromě velkého množství výhrad k poslední epizodě jsem byl jinak velmi spokojeným divákem, který se po čase opět dočkal slušného domácího seriálového počinu. Překvapilo mě, že ani akční scény nevyznívaly hloupě, ty u nás bývají často velkým problémem, tentokrát ale vypadaly celkem důvěryhodně, takže ano, Mamon mě bavil, a kdyby tvůrci nevypustili závěr, možná by mě donutili přitlačit na hodnocení. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Mamon" od slova MAMONÁRI. Politické dno, na krimi thrillerovskej báze, ktoré vďaka samotnej story, celkom slušne núti diváka zamyslieť sa, kam tento (ICH) svet speje. Politici jebú na ľudí. Je úplne jedno o koho ide, z akej strany daný panáčik pochádza. Osobné záujmy sú omnoho viac, všeobecné idú stranou .. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ja často kritizuji především české scénáristy a vytýkám jim nedostatek představivosti a fantazie. Zde to platí stejně tak, především proto, že se jedná o remake, což to všechno jenom dokazuje. Ovšem Vladimír Michálek z toho dokázal udělat na české poměry velmi zajímavou podívanou s parádní atmosférou, Matějem Hádkem a solidním tempem. A stejně jako Strach / Hudský a jejich Labyrint, i zde je mnoho dějových linek, které se postupem času spojují v jednu, ovšem Michálek a jeho scénáristické opičky si s tím poradil daleko lépe a v lepším nenudném tempu a proto musí být ohodnocen lépe. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak mohli ti Norové vědět o českých 90. letech, o naší velké privatizaci, o Václavu Klausovi, o JUDr. Vlastimilu Rampulovi, o Bakalovi, Topolánkovi, Nečasovi, Kalouskovi, Babišovi, Grossovi, o Lence Bradáčové, jak mohli vědět, jak to tady v Česku ve skutečnosti chodí?! No, asi to chodí všude stejně. Západní společnost je jenom hra, zdání svobody. A Vladimír Michálek tuhletu jejich zprávu o stavu Česka neuvěřitelně přesně domestikoval... Seriál Mamon je jedna z nejpřesnějších zpráv o tom, co se tady tehdy dělo a na jakých základech stojí současná demokracie, z čeho vznikly dnešní ekonomicko-politické elity a jakou hru tady s námi hrály a hrají. Je až neuvěřitelné, že přes onu uměleckou licenci a zjevný fikční námětový konstrukt je tahle zpráva tak přesná a pravdivá - Ukradená privatizace...neexistují čisté a špinavé peníze...jsou jenom peníze... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo se také v Újezdu nad Lesy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve scéně, kdy dojde k únosu Michala Vlčka (Daniel Tůma) chybí únosci na injekční stříkačce jehla. Po střihu na krk už na stříkačce je. (Brooks_xx)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama