Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dobrodružný thriller, v němž je hlavně ve druhé polovině stále na co koukat. Scénář sice není zrovna nejoriginálnější a všechno se v něm vyvrbí přesně tak, jak divák dlouho dopředu očekává, ale nádherná příroda, hudební doprovod a herecké výkony vše bohatě vynahrazují. Meryl Streep je výborná jako vždy, ale na psychopata Bacona v tomhle filmu prostě nemá. On a zkušená Hansonova režie jsou tím, kdo dodává téhle jízdě zatraceně vysoké obrátky.. 80% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

V celku fádní thriller s obyčejnou zápletkou. Ale zaprvé výborně režijně zpracovaný a také zahraný. Normálně bych dal asi ty tři hvězdy, tam se to také pohybuje ale... Streepová se mi tu překvapivě líbila a opravdu hodně a za něj dávám tu čtvrtou hvězdu se mi tady líbil otcovský výkon Davida Straithairna. To bylo famózní. 75% ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Meryl Streep v situaci, v které jsem jí ještě neviděla. Dále Kevin Bacon-skvělé, skvělé, skvělé. Nádherné záběry, dobré herecké výkony a dobrodružství tady rozhodně nechybí. A že Meryl většinu záběrů zvládla bez kaskadérů je pro mě velké překvapení, vůbec bych to do ní neřekla (i když je pro každou špatnost :)) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno (tedy někdy v časech jeho české premiéry) jsem tenhle film měl za zajímavý a záživný thriller, i když Streep se mi (kromě Still Of The Night) nikdy nelíbila. Od té doby jsem už ovšem divácky patřičně vyzrál a podobné "klasické" kousky dnes hážu do šedého středoproudového průměru, nebo rovnou do koše. Už jen ten otravně banální úvod se seznamováním diváka s postavami a dítě a čokl a matka bojovnice... Ta hubená třetí je spíš z nostalgie a za hezkou přírodu. A kvůli přítelce, kterou to docela bavilo. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná podívaná je střižena podle klišé typického pro mainstreamové filmy. Nechybí statečná manželka, mladý synek, věrný pes, zanedbávající ale odvážný manžel-otec ani zpočátku sympatický charismatický zloduch. Plakátové postavičky jsou zasazené do atraktivního romantického prostředí, kterým rozbouřená řeka rozhodně je. Vznikne Ohrožení a děj je dávno jasný. Úspěšný je až poslední pokus o záchranu, který se podaří díky zdánlivě mrtvému maželovi-otci. Nic nového pod sluncem, Meryl Streep navíc působí tak trochu otravně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama