Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmov z prostredia automobilových pretekov je pomerne málo (tých kvalitných ešte menej) preto som sa na túto snímku celkom tešil. Bohužiaľ som bol sklamaný. Nie tým, že film absolútne postráda realitu, ale skôr tým, že som sa jednoducho nudil. Nereálne búračky, také veľmi pritiahnuté za vlasy. Priemerný film. Oveľa lepšie sú skutočné preteky formulí a oveľa lepšie sú aj iné Slyove filmy. Závodov tu podľa mňa bolo menej ako by si taký film zaslúžil. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se Renny Harlin pustil k natočení Formule, ale co je mu to platný když je film o ničem a nic nedrží pohromadě. Nejen, že závody jsou přehnané, ale to bych mu odpustil, že se snažil o zábavnost, ale co mu neodpustím, že to zábavné nebylo:) Zápletka úplně o ničem, předvídatelnost a neslanost co film provázel si víc jak 2 hvězdičky nezaslouží, i když Stalloneho mám rád:) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pěknej příběh, ne ?! Škoda, že je o mně !!" ;) Tak jsem si dal s mým milovaným Slyem, tentokrát coby scénáristou, další kolo hry hop na špek..;) Ale tentokrát jsem se prostě nedal strhnout a nenechal se ani opít rohlíkem !! Formule! disponuje naprosto geniálním soundtrackem, neodpustím si slovíčko kupodivu, vzhledem ke jménu Briana Transeaua, který jí tímto svým počinem mocně přidává na svižnosti, co se týká kamery skvělého Maura Fioreho, ano, to je ten, co točil Avatar, a trikově akční stránky věci také není příliš co vytýkat, protože zejména ta veliká spousta bouraček mě prostě bavila, ačkoliv mě jinak formule, rychlá auta či motorky absolutně neoslovují, silně nevyrovnanýRenny Harlin už byl dobrých osm let pod vlivem madam Geeny Davis, přičemž svatba s ní se stala mezníkem ústupu či spíše skoku ze slávy tohoto talentovaného režiséra, ale v tomto případě se opravdu vytáhnul, když z poněkud naivního filmu s pitomým scénářem udělal velmi příjemný kousek, který rozhodně nenudí a nikoho neurazí, byť srovnávání s famózními Rivaly Rona Howarda nemá naprosto žádný význam, ti totiž Formuli poráží o několik kol !! Nicméně se přiznám, že v souvislosti s tímto dvanáct let starým filmem se maximálně bavím faktem, kolik z Vás Slye Stallona posílá předčasně do důchodu..;) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film, bohužel trošku divný scénář. Sylvester Stallone se možná do všeho až moc pletl :-D ale to dělá celý život. Myslím že Renny Harlin se opět nemá za co stydět. Tenhle film má docela docela docela dobré efekty, a líbil se mi střih. Ten byl naprosto originální. Hvězdičky dávám za Ginu Gershon, Burta Reynoldse, Rennyho Harlina a za Formule... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevují všechny vozy ze sezóny CART 2000/2001. (Dawid199)
  • Trik s prejdením mince zadnými kolesami, ktorý predvádza Joe Tanto (Sylvester Stallone), je odkaz na päťnásobného majstra sveta Formuly 1 Juana-Manuela Fangia, ktorý to naozaj dokázal urobiť. (m.a.t.o.)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama