Reklama

Reklama

Kde domov můj?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2016, 25 min

Obsahy(1)

Kde domov můj? je nová zábavná kvízová hra pro tři soutěžící. Je zaměřená na znalosti, které se týkají naší vlasti, a to ze všech možných oborů např. historie, geografie, politiky, vědy či sportu. Soutěž má tři kola. Soutěžící si vybírají otázky z daných témat, s různou obtížností (vyjádřenou počtem bodů). V prvních dvou kolech vždy vypadne ten s nejnižším počtem bodů. Ve druhém kole vybírají dva zbylí soutěžící z množiny otázek, které mohou být na jakékoli téma a jsou odlišeny pouze bodovým ohodnocením. Zajímavostí je, že každý z nich může jednou navrhnout téma otázky svému soupeřovi. Finalista ve třetím kole správnými odpověďmi vyhrává peněžitou odměnu, lišící se vzrůstající náročností otázek. Pořad moderuje Aleš Háma. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Žádné připitomělé šou, soutěž jak má být. Aleš Háma to vkusně zvládá (nudný není), ale výběr soutěžících asi nebude příliš velký. Mnozí mají více sebevědomí, než rozumu, ale budiž. Divák se dozví o své vlasti zajímavé věci, i když mnohdy ne od soutěžících. Aleši, jen do toho. Tempo a spád je tak akorát, a ti, kteří chtějí blbý šou, ať koukají na komerční televize. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní protiklad... Na jednu stranu působí jako velmi levná kopie Riskuj, na druhou stranu jsou otázky týkající se naší země velmi náročné, o několik úrovní nad Máme rádi Česko. Z jednoho dílu, kde padne tak třicet otázek, jsem věděl třeba dvě. ()

Reklama

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Formát pořadu je opravdu tragický. Otázek zazní velmi málo (za ně jedna hvězda), úvod a pauzy vyplněné rádoby vtipným a rádoby nezávazným tlacháním moderátora se soutěžícími jsou trapné, bodování otázek nesmyslné, když se v první části nikdo nepřihlásí, přichází na řadu zbytečné tipování ("no vidíte, měl jste se přihlásit"), ve druhé části již není po pár otázkách o co hrát, nezachrání to ani "strategická" možnost přehodit jednu otázku na soupeře ("á, začíná se taktizovat"), maximální možná výhra hodně nízká, ve snaze ji alespoň 2x navýšit přicházejí finalisti o vše a jsou na tom vlastně jako ti, kteří vypadli po pěti minutách v prvním kole. Jedním slovem nuda a nezachrání to ani Háma, který byl dobrý např. v Taxíku. Proč si tvůrci podobných pořadů myslí, že divákům jde hlavně o skvělou zábavnou show? Alespoň mě jde především o největší počet zajímavých otázek, které padají v přiměřeném tempu a můžu si vyzkoušet na ně odpovědět. Zlatý AZ kvíz nebo Riskuj. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Vážně tomu chybí tempo a spád. Před jednotlivýma soutěžníma kolama to kolikrát působí, jako byste spíš zapli talk-show. Zšedivělej Háma se po Taxíku tak trochu hledá v moderování novýho konceptu a postrádá šmrnc. Peněžní výhry skromný, systém bodování na palici. A ten za-každou-cenu-ho-sem-musíme-vecpat patriotismus začne bejt po několika dílech taky otravnej. Ale lhal bych, kdybych netvrdil, že u toho poslední dny večeřim :D ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

My chceme AZ kvíz! Familiérní Háma blábolí hovadiny, v prvním kole je polovina otázek pro mateřskou školku a komu nejrychleji kliká tlačítko, nahrabe si rozhodující náskok. Na konci ohromí nejštastnějšího tipaře haldou peněz, které se mu v případě jeho správných finálových odpovědí pokusí sebrat poslední, bonusovou otázkou. Nene, to si radši pustím zapovězenou a televizním menu přeskakovanou Telku a Riskuj s Honzou Rosákem nebo Petrem J. Svobodou! A ještě ty otázky na dílnu ČT, to se asi chtějí pomstít Vašutovi a jeho vědomostem o novácké "zábavě". A úponě největší výser je, jak pokaždé otrocky přečte sáhodlouhou vysvětlující odpověď s milionem detailů, které nikoho nezajímají. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • 1. června 2023 byl vysílán speciální díl věnovaný nadaci ParaCENTRUM Fenix. Jako soutěžící se objevili v tomto díle Ladislav Loebe, Šárka Čepeláková a Aleš Zbořil. (TomasSlach)
  • Pro moderátora Aleše Hámu to nebyla první zkušenost s moderováním televizní zábavní soutěže. Dříve moderoval např. soutěž Taxík (od r. 2008). (majky19)
  • V jednom z rozhovorů Aleš Háma uvedl, že během jednoho natáčecího dne se připraví čtyři nové epizody. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (majky19)

Reklama

Reklama