Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Harry Potter and the White Pride. Nikdy bych neřekl, že uvidím známého učně z Bradavic ukazovat, jak je vysoký Hagrid a vyřvávat při tom něco o bílé síle, ale škatulky jsou od toho, aby se opouštěly. Jak se to podařilo klansmanu Radcliffeovi posuďte sami, za mě moc ne.. Infiltrační thriller o FBI volavce, která v hnízdech neonacistických orlů využívá toho, že má oproti nim dvojnásobné IQ a z každé krizové situace obratně vyvázne. Jalový (tím nemyslím, že se mělo zamořit půl východního pobřeží) a přehnaně idealistický závěr nakonec stlačí hodnocení do zapomenutelného průměru. Co se týká rozpočtu této protiteroristické operace, pro Federální úřad vyšetřování byla asi nejnákladnější položka nákup odvykacích žvýkaček pro agentku Zamparo.. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

V Radcliffově post-potterovské éře se najde víc filmů, které zahrál líp, ale i tak bych Impérium neřadil vyloženě k těm špatným snímkům. Lehce nadprůměrný možná, ale i tak bych se přikláněl k názoru, že pokud si na film kdy vzpomenu, tak to bude právě kvůli Radcliffovi, protože si mimo něj nedokážu s filmem spojit nic, tak pamětihodného. Za svůj čas film ale film stojí. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Obstojný neonacistický výplach s fajn Radcliffem v hlavní roli, který má za úkol se infiltrovat do teroristické skupiny nácků a rasistů s cílem odhalit bombový útok. Myšlenka jednoduchá, příběhově poměrně přímočaré a herecky neurážející. V průběhu sledování jsem se až tak nestíhal nudit a film dokázal zaujmout, ale po skončení začínám mít trochu pocit, že ve mně film přece jen nevyvolal tolik emocí a napětí, jak bych si přál. Zpětně mi zde chyběl výraznější drajv a pocit strachu o hlavní postavu v cizím prostředí, stejně jako nápaditější prvek, více intrik a zamotanosti děje - v tomhle ohledu byl BlacKKKlansman daleko lepší, ale hádám, že pro fanoušky podobných věcí se nemusí jednat o ztracený čas ani v případě Imperia. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V záplavě všech těch agentů operujících uvnitř islamistických skupin působí infiltrace mezi neonacisty celkem osvěžujícím, neokoukaným a pro mě i atraktivním dojmem. Takže potud spokojenost. Co do schématu film nijak nevybočuje ze zavedených standardů. Tak trošku uťáplý agent FBI specializující se na islámský terorismus se nechá zverbovat kolegyní pasoucí po náccích, projde výcvikem a poté, co je komunitou přijat, šplhá v hiearchii a snaží se dostat k něčemu, co by celou organizaci rozložilo. Scénář si sice dovolil nějakou tu slepou uličku, ale zkušenější divák se zmást nenechá. Ale i přes jistou šablonovitost film šlape jako na drátkách a po celou dobu drží tempo a sem tam přichází i s napětím. Každopádně hlavní otázkou bylo, jak si poradí Radcliffe s rolí fašouna a tady musím říct, že obstál na jedničku. V prvních záběrech jsem mu sice moc nedůvěřoval, ale jakmile si oholil hlavu, vplul do své role naprosto suverénně a v mých očích se tady nálepky Harryho Pottera nadobro zbavil. Výborná Toni Colette pak byla tou pomyslnou třešničkou na dortu. Jen tak dál pane Ragussis. 85% ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Začnu jako Tuax. Já jsem spokojený. Pokud z toho oškubete určitou snahu na(š)roubout strach na rozdílné větve, dostanete zase trochu jiný pohled do světa lidí. Věřících lidí a jejich přesvědčení, u kterého nezáleží na staří ani na inteligenci. Radcliffe je schopný a už se nemůžu dočkat Švýcaráka. Srovnávat to s nedabovaným Kultem hákového kříže by nebyl dobrý nápad a ruka se vám z toho taky nejspíš neztopoří, ale šanci bych tomu dal. Tři. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)
  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama