Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film, ktorý sa začína trochu drzým hudobným číslom je pútavý a podstate konzistentný počas celého filmu. Príbeh je do veľkej miery poháňaný zlatokopeckými ženskými stereotypmi Lorelei a Dorothy, a hoci je príbeh odľahčený, je na toľko dosť dobrý, aby vás zaujal. Veľmi tomu pomáha podanie, ktoré je povrchné, iskrivé a zábavné. Hudobné čísla (a vlastne celý film) sú pestré a pútavé vďaka dobrej réžii Hawksa. Scenár poskytuje množstvo zábavného materiálu a hoci mu chýba hĺbka a skvelý humor, vo všeobecnosti je veľmi zábavný. 7/10 ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Nebýt takového obsazení, jaké film nakonec dostal, tak by po něm neštěkl ani pes. MM je pochopitelně božská a málo kdo by jí odolal, Jane Russell ovšem v ničem nezaostává a kdyby se přede mě postavili obě dvě upřednostnil bych zřejmě Jane, pochopitelně s tím, že MM by se dívala a zanedlouho i přidala. Film ve své době asi žádné ambice na ceny neměl a vše bylo postaveno jen na ústřední dvojici a odvažuju si tipnout, že finanční úspěch se díky výše zmíněnému dostavil. Příběh je prostinký jako sama Lorelei (MM) a kabaretní neoplývají moc dobrou choreografií, ale čert to vzal, vždyť je tu přece Marylin a Jane Russell. "Diamonds are girl's best friend." ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam hrála jen Marylin, asi mě to tolik nebaví, ale jelikož je tam i úchvatná Jane Russell, docela se mi ten snímek nakonec líbil. Marylin mi seděla jen, když zpívala, Jane Russell mi seděla pořád. Kromě toho, že je krásná, dobře vypadá, tak to zvládla i skvěle herecky, což jsem docela zíral. Příběh je taková hezká teatrálnost. ()

HawkeyP 

všechny recenze uživatele

Ve své době to možná bylo něco, na dnešek je to však už dost prostinké, až naivní. Nepřekvapilo by mě, kdyby tohle byl jeden z těch filmů, které Marilyn nechtěla točit, protože se po ní žádalo jen hrát tupou blondýnku, která se usmívá do kamery, vrtí (i když, nutno uznat, skvostným) pozadím a občas něco zazpívá. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Marilyn byla kouzelná, naprosto vyplnila kolonku blbé blondýny (jen vtípek s tiárou byl přehnaný) a jako bonus v závěrečném rozhovoru s budoucím tchánem ukázala, že možná je blbá, ale má dobré argumenty. A Jane Russel alias Dorothy je od teď jednou z mých oblíbených postav. Záviděla jsem jí trefné hlášky, skvěle vyvážený cynismus a oddanost. Jen ten scénář je dost slabý. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • Diamantová scéna mala byť pôvodne len malá kabaretná, kde by Lorelei (Marilyn Monroe) sama zaspievala v šatách s malými diamantmi, ktoré by jej zakrývali len prsia a zadok. Kostým bol veľmi drahý a nakoniec nebol ani vo filme vôbec použitý kvôli tomu, že štúdiu to pripadalo sexuálne. (AdamCritic)
  • Pôvodne sa mala vo filme predstaviť Betty Grable, tá však bola finančne náročná a stála by štúdio 2 milióny amerických dolárov. (ČSFD)
  • Marilyn Monroe a Jane Russell navštěvovaly stejnou střední školu a při natáčení se z nich, navzdory všem pomluvám, staly dobré přítelkyně. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama