Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

pilarius 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy příjemné překvapení. Šel jsem do toho jako masochista, vyšel jsem jako hedonista. Obešlo se to k mému překvapení bez dinosaurů, pralidi byli trochu slabší (ale ostatní herci zase fajn), tempo mohlo být svižnější (ale stopáž určitě ne, takhle byla akorát). Hudba příjemná, zajímavé vizuální nápady (i slušné provedení), žádné větší scenáristické boty. Za mě krásná čtyřhvězda a vůbec bych se nebránil nějakému delšímu remaku s několikanásobným rozpočtem (pokračování na to asi naroubovat nejde). ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Time Trap není film pro hvězdy na chodníku, ale přesto jde to příjemné dobrodružství, které si autoři i herci určitě užili. Sem tam by bylo lepší méně pubertálních výlevů, i tak je tento příběh plný zvratů a neočekávaných situací. Od cca třetiny filmu je jasné, oč jde, ale i přes tuto znalost si lze Time Trap užít. Optikou krhavého kritika se na tento příběh nelze dívat. Kdo hledá lehkou sci-fi zábavu a je ochoten odpustit, že logika tu někdy utíká, užije si to. Kdo hledá v tomto příběhu jen chyby, měl by se jít dívat na jiný film :) Příjemné a neočekávané překvapení. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé nízkorozpočtové sci-fi. Ze začátku to působí celkem nevinně, ale pak vše začne dávat smysl. Parta mladých lidí se vydá hledat svého profesora do záhadné jeskyně. Po nějaké době zjistí, že to není úplně obyčejná jeskyně a že tak nějak ohýbá čas. Poté ji začnou více prozkoumávat a objevovat její další taje. Víc už asi nemá smysl prozrazovat. Pokud člověku nevadí jednoduché řešení problémů, tak by si to mohl užít. "Mám si vybrat mezi vodou a zmagořelými Flinstoneovými?" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemne male sci-fi so zapletkou jak z tych lepsich epizod Star Treku alebo Stargate. Az je mi luto, ze sa nieco take netoci aj u nas. Zapletka so skvelym napadom, ktora sa prakticky cely cas odohrava v jednej jaskyni. Napriek tomu sa v poslednej tretine dockame aj par peknych trikovych scen. Pidirozpocet vytazili maximalne. Trochu mi vadila ustredna parta, ktora tu zahadu riesi. Aj keby film nepomenovali tak spoileroidne, tak by divakovi behom desiatich minut doslo o co sa tu bude cely film jednat. Im to zacne dochadzat az niekedy v polovici filmu a aj potom sa este niekolkokrat zachovaju riadne hlupo. Skoda, ze ten uvod, ked sa hra na tajomno je taky dlhy. Radsej by som bol, keby postavy viac skumali jaskynu a zaujimave casove paradoxy. Plusom je, ze film postupne neustale graduje a posledna tretina je fakt napinava a zaver tiez potesi. Takze tento film ma napriek urcitym nedostatkom potesil viac ako väcsina sucasnych blockbusterov zalozenych iba na trikoch vratane poslednych troch Star Trekov. 7/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně snaživé a inteligentní malé Sci-Fi.Jde vidět, že rozpočet nebyl příliš velký, ale za to scénaristicky poměrně dost bohaté. Skupina přátel se vydá do jeskyně hledat zmizelého profesora, bohužel z téhle jeskyně už není jen tak cesty zpět. Je zde časová smyčka, čas zde plyne několikanásobně rychleji než na povrchu a ještě k tomu zde přebývají násilní divoši. Film nabídne hned několik nečekaných překvapení, hezky pracuje s napětím a finále je velmi neočekávané. Tohle se dá určitě doporučit. 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama