Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

blackrain 

všechny recenze uživatele

I když se tu jedná o vážné téma, tak to bylo příjemné a pozitivní pokoukání. Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová se k sobě hezky hodí. To byla dobrá volba. Škoda, že Vilma Cibulková nedostala více prostoru. Ta její úřednice mohla být pěkná mrcha. Ráda jsem panu režisérovi tenhle příběh uvěřila. Ambice na každoroční vánoční opakování tu jsou. Jsem pro. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Je to až dojemné, jak rozdílně funguje byrokracie ve filmu a v životě. Chtěla bych vidět OSPOD, který by svěřil dítě člověku, jehož označí nějaká umírající žena jako otce. Stejně tak je málo pravděpodobné, že by otec dostal své vlastní dítě pouze po předložení testu na otcovství. Rudolf Havlík se rád pouští do témat, která zavánějí průšvihem, ne vždy se mu podaří z nich vybruslit. Podezírám ho, že vsadil na oblíbenost u jisté skupiny diváků a docela mu to vychází. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že ve skutečnosti by se asi něco podobného nemohlo přihodit. Občas totiž nastanou momenty, kdy zatoužím uniknout realitě všedních dnů a Pohádky pro Emu mi alespoň na chvilku umožnily se zasnít nad tím, jak by bylo na světě krásně, kdybychom se více věnovali jeden druhému a dali větší průchod svým citům. Přiznávám, že mě naprosto okouzlil ten veskrze milý příběh, kterému Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová a Ema Švábenská dokázali tak báječným způsobem vdechnout život. (90%) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* ze zvědavosti jsem si pustil tento rodinný film, který by měl ve vánočním čase přinést kus lidského tepla na Vaše obrazovky. Bohužel na můj vkus dost tlačí na pilu sentimentality a příběh mi nepřijde moc uvěřitelný - teda pokud ho nemám brát jako další pohádku. A i když ústřední dvojice Vetchý & Geislerová patří mezi zkušené herce, tak mě tentokrát moc nepřesvědčili, stejně jako malá Ema. A proto dostane tento oddechový film, kde už od začátku víte jak skončí, jen silnější 2 vánoční hvězdy a nebude mě trápit, když už ho neuvidím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Medzi súčasnými českými filmami by som ohodnotil "Pohádky Pro Emu" ako absolútne zlato. Škoda, že som ho nemal možnosť vidieť v kine, lebo svojou magickou atmosférou ma dostal už od začiatku. Postavy sú príjemné, príbeh je jednoducho a pritom tak dobre napísaný, dej je ľahko sledovateľný, má to veľa skvelých momentov. Ondřej Vetchý tu absolútne exceluje podľa mňa v jednej zo svojich najlepších rolí posledných rokov. Absolútne mu tu verím každý moment. Je super vidieť aj to, že úvod filmu je v Anglicku a hovorený po anglicky. Niečo, čo som v českom filme asi zatiaľ nevidel. Aňa Geislerová ma v tejto role presvedčila rovnako. Nebol som nikdy nejakým zarytým fanúšikom, no rozhodne môžem povedať, že v tejto role bola veľmi príjemná. A mladá Ema Švábenská... dávno som nevidel tak prirodzené dieťa vo filme ako ju. Sú skvelá trojka a dobre sa nich pozerá počas celého filmu. Okrem toho je film aj podľa mňa nádherne natočený. Je v ňom veľa pekných vianočných momentov, nepôsobí prefláknuto a nasilu snažiaci sa ukázať biele Vianoce ani nič podobné. Dokonca je podľa mňa aj absolútne perfektne ukončený. Žiadne scénky po čase alebo nejaké záverečné rozuzlenie. Všetko môže pokračovať akokoľvek. Ak by som mal mať nejaké problémy, tak by som vytýčil asi dva. Načo tu musíme mať zloducha v podobe Vilmy Cibulkovej? Je to nezaujímavé a vieme kam to bude smerovať. Scénky s ňou podľa mňa nefungujú. A možno je vo filme pár priehľadných momentov, kde vieme ako to celé bude pokračovať, ale nejako výrazne mi to nevadilo. Celý čas ma totiž brali postavy, príbeh a vzťah medzi našimi tromi hlavnými hrdinami. Film, ktorý skutočne doporučujem a škoda, že ho už nebudem mať šancu vidieť na veľkom plátne. Mal som mu svoje peniaze venovať. Zaslúžil by si ich. Hodnotenie: A ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Plešivci a v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama