Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Rio Bravo si již delší čas nemohou stěžovat na nedostatek vzrušení. To vyvolávají hlavně bratři Burdetové. Starší Nathan patří k největším rančerům v kraji a drží ochranou ruku nad mladším bratrem Joem. Když Joe zastřelí neozbrojeného člověka, šerif John T. Chance ho zatkne a uvězní. Prokáže tím neobyčejnou odvahu, protože proti Burdetovým lidem stojí ve městě téměř sám. Po boku mu stojí jeho dva pomocníci, věčně opilý Dude a napůl chromý starý Stumpy. Přesto se pokusí postavit několikanásobné přesile... Slavný western natočil klasik amerického filmu režisér Howard Hawks (tvůrce nezapomenutelných snímků Četař York, Zjizvená tvář, Leopardí žena a Červená řeka). V příběhu vyprávějícím o pravém přátelství, smyslu pro čest a spravedlnost, působivým způsobem využil prvky romantiky, zaujme atmosférou a psychologickou kresbou hlavních postav. Sebevědomého, tvrdého šerifa hraje John Wayne, pomocníka Dudea bojujícího také s alkoholem ztvárnil Dean Martin, úlohu přitažlivé mladé hazardní hráčky vytvořila Angie Dickinsonová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší western, ktorý jednoznačne pretromfol rebríčkové esá tohto žánru. Majestátna porcia všetkého, čo má správny western mať. Od charizmatického zástupcu spravodlivosti, cez prehnitých záporákov až po kráľovsky vystihnuté podporné roličky. Kus romantiky to nemohol pokaziť, takisto ako aj prijateľný happy-endík. 90%. ()

J3dla 

všechny recenze uživatele

Pozor, Ministerstvo zdravotnictví varuje:"Přečtění tohoto komentáře by mohlo přivodit stavy úzkosti, deprese a nervozity."---Nevím jestli to bylo překladem, nebo vyzněním dabingu, pravděpodobně kombinací obojího, ale tak dementí, prázdný a zbytěčný dialogy se prostě nedaly přeslechnout. Navíc tak naivní zápletka a toporní herci... Jsem žijícím přikladem toho, že naivní zidealizované westerny 60. let nejsou pro každého. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Wayneova roztomilá bezradnost, když se po něm chce, aby zapojil jakékoliv mimické svaly - tomu může konkurovat jen Arnold Schwarzenegger. Jinak jak Hawkse nemusím, tenhle kus se mu docela vydařil. I když nějaké větší spokojenosti překáží debilní happy end - tenhle film by nějakou tu smrt na konci alespoň nějaké vedlejší postavy potřeboval... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To, že seš umytej, neznamená, že musíš hned zkoušet skoky do rakve." Správňáckej šerif John T., nametenej pomocník Dude, opotřebovanej střelec Šlupka a mladej Colorado proti nájemnej zabijákům celýho divokýho západu. Normálně bych takticky vsadil na remízu, ale vzhledem k tomu, že se šerif nápadně podobá Johnu Wayneovi, je sázka na jedničku celkem tutovka. Mě na tom nejvíc zaujalo, jak šerif odmítal pomoc od lidí, kteří měli co ztratit. To bylo takový netradiční. Tradiční byla láska mezi mladou karbanicí a ne až tak mladým šerifem. Znáte to - to takhle jednou šerif nezatkne tu, na kterou je vypsaná odměna a ... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Westernová klasika, která mi není ani trochu po chuti. Čas je svině, která dokáže změnit některé dobové perly v zubožené nic. Sterilní vodopád dialogů vykresluje snad veškerou psychologii pomocí sáhodlouhých promluv, sterilitu látky zvýrazňuje i statická kamera a toporný Wayne a ještě se odvažuje vykoukávat americký idealismus v té nejunavenější podobě s bodrým užvatlaným staříkem, napraveným alkoholikem, ikonickým šerifem a chrabrým mladíkem. Nuda k pos... ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Scény v Old Tucson byly postaveny v měřítku 7:8, postavy tak vypadají větší než ve skutečnosti. (džanik)

Reklama

Reklama