Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

Kass 

všechny recenze uživatele

"Once you've met someone you never really forget them." Animovaná "Cesta do fantazie" nestojí ani tak na propracovaném příběhu (v porovnání s "Mononoke"), jako spíš na v titulu snímku zmiňované fantazii, jež v rukou jejího tvůrce H.Miyazakiho snad ani nemá hranice. Animace je... nádherná... miluji pasáž filmu, v níž Čihiro cestuje ve vlaku přes širé moře - svou průzračnou krásou v součinnosti s atmosferickou hudbou bere dech - něco tak oduševněle magického bych si nedokázal představit ani v tom nejpoetičtějším snu (nejsem holt mistr Miyazaki :-)) - k mému velkému štěstí je ale on ochotný, podělit se se mnou o ten svůj). Je hrozná škoda, že k nám přicházejí pouze animované filmy ze západu, a klenoty, jež se rodí na východě, zůstávají v drtivé většině obyčejným lidem, pro svou nedostupnost, zapovězené. Ach jo. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne táto rozprávka nejak veľmi za srdce nechytila. Cesta do fantázie mala dosť úsekov, ktoré ma nudili. Malá Chihiro mi od začiatku nebola akosi sympatická a hlavne jej japonský dabing mi už ku koncu liezol dosť na nervy :) Možno by filmu nejak veľmi neuškodilo, keby mal o 20 minút menej. Ale aj napriek tomu si myslím, že za pozretie to stojí. Som zvedavý na Princeznú Mononoke a Castle in the Sky... ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímají mě dvě věci. První věc je, co je to za matroš a ta druhá je, kde se to dá sehnat. Otázku směřuji k uživatelům hodnotícím 4*+, ačokliv se domnívám, že tento výplach si nezaslouží hvězdičku jednu jedinou. Znovu u ,,animovaného" filmu od Hayao Miyazaki má problém s tím, co on optimisticky označuje, jako ,,animaci". Přechody jednotlivých obrázků prostě nejsou plynulé. Obraz je hrozně nepřirozený a otravný. Není to ovšem problém zdaleka jediný. Příběh je slovy slušné češtiny naprosto nepopsatelný, a protože nám včera brzy z rána zemřel bývalý prezident a národ je momentálně ve fázi státního smutku, tak se neodvažuji uchýlit k těmto nejvybranějším českým slovům. Hrozně, ale opravdu hrozně moc mi lezla na nervy hlavní hrdinka a ten její kastrólově střižený nápadník. Je tak trochu paradox, že to byl film hlavně o nich. Český dabing byl z kategorie otřesných. Příšerná uspavací nuda od začátku až do konce. V průběhu jsem několikrát usnul, ale aby mi náhodou něco neuniklo, tak jsem samozřejmě prospané pasáže přetáčel zpět. Efekt nulový. Neuniklo mi naprosto nic. Ostatně ono nemělo uniknout ani co. Určeno snad pro japonské děti do čtyř a půl let. Z mého pohledu jednoznačný odpad a jeden z nejhorších animáků, co jsem měl možnost vidět. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh od mistra anime filmů Miyazakiho, který mě tak dostal už svou Princeznou Mononoke. Jeho světy jsou tak překypující city, mystikou a skvělými nápady, že z toho zůstává rozum stát. Naprosto se liší od dysneyovských taškařic a dokazuje, že animované filmy můžou být pro dospělé a přitom nemusí parodovat jiné filmy (Shrek). A animace je také opravdu nádherná a okouzlující. V dnešní době, kdy studia ruší výrobu 2D animovaných filmů, Cesta do fantazie dokazuje, že je jedno jestli je animace 2D nebo 3D, ale v první řadě jde o námět a ten je v tomto případě skvělý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Cesty do fantázie som po Mononoke očakával zázraky, dokonca som bol na nej aj v kine. Asi kvôli tým očakávaniam som bol vtedy mierne sklamaný, nebola to taká trefa do môjho vkusu ako v prvom prípade. Keď som si ju neskôr pozrel znova, s miernym odstupom, film sa mi dostával pod kožu oveľa lahšie a emocionálne ma nakoniec dostal rovnako, ako Mononoke. Lenže film je trochu menej uchopiteľnejší, jeho svet trochu menej uveriteľnejší a animácia úplne rovnaká. Takže dávam trocu nespravodlivé štyri hviezdy, inak je to 90%. Ale čo, za toho ducha mora to dáme za plný počet. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Na nahrávání hudby byl pronajat koncertní sál v Tokiu. (Witta)
  • Písničku, kterou si zpívá správce lázní, složil sám režisér Hajao Mijazaki. (Witta)
  • Snímek dostal nejvíce hlasů od sedmdesáti expertů vybírajících filmy pro Britský filmový institut. Po skončeném hlasování Institut vytvořil seznam padesáti děl, které by měl člověk vidět do čtrnáctého roku života. (T-pack)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama