Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Těžko se u takového filmu nedojmout, když je to příběh kluka z ulice, kterého před sebezničením zachránil vztah ke krásnému zrzavému kocourovi. To snad ani nejde nesledovat s nadšením. Pokud si toho ňuňu kocourka odmyslím, tak je to pouze průměrně hezký snímek s hrdinou, který je popravdě tak moc sympatický, že mám problém věřit tomu, že feťák z ulice ve skutečnosti takový opravdu byl. Nicméně i přes některé výtky je to ohromně feel good film s fajn písničkovým soundtrackem a dvěma sympaťáky v hlavní roli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ale přesto slušné rodinné drama o muzikálně nadaném feťákovi, který se dostane na samotné dno, ze kterého mu pomůže (možná) zázračný kocour. Film se snaží zaujmout hlavně nálepkou "podle skutečného příběhu" ale přestože se na něj kouká celkem slušně, nemohl jsem se zbavit dojmu, že je docela obyčejný. Maminkám, ale slza ukápne. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký, civilní příběh o tom, jak se jeden člověk dovedl vyrovnat s drogami, které dlouhodobě užíval. Film je vlastně zpovědí natočenou podle knihy, a kočka tentokrát neslouží jen jako nějaký rádoby líbivý nástroj na diváka, ale jako jediná terapie, která dovedla Jamesovi pomoct. Příběh není zbytečně vyhrocený, je to dobré. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je to ten druh filmu, který vás svým brutálním optimismem nakonec ukecá, i když k němu od začátku přistupujete skepticky. Strašně mě od začátku prudily ty nekončící kocouří POV a měl jsem pocit, že Ruta Gedmintas opravdu neumí hrát. Ale songy byly kupodivu fajn a příběh, jak už bylo řečeno, se vás neptá, prostě vás nekompromisně zoptimismuje a vy nemáte na výběr. 7/10 ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Už z prvních 10 minut jsem ten film milovala. Jsem kočkomil a přesně vím, jak ta stvoření umí dělat zázraky. Vím, jaké to je, když tu nejsou, a tak jsem sympatizovala a soucítila s Jamesem. Držela mu pěsti a fandila jim oběma. Cítila jsem z toho lásku a pochopení, a úplně mě to dojalo, až jsem si musela vzít do náruče tu svou malou bestii a dokoukat film s ní. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama