Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo pokusil zpracovat tak závažné téma o zaostalosti rozvojového světa, i když slibný odkaz, tak silně emocionálně načrtnutý v úvodní půlhodince se v závěru utápí v patosu romantického klišé, který pohřbívá celý film do šedi průměru. Bohužel, pokud budou rozvojové země vydávat 20x více financí na zbrojení než činí veškerá zahraniční rozvojová pomoc, jak se nyní děje, tak se asi ze své zaostalosti jen tak nevyhrabou. Ve filmu nastíněná krátkodobá pomoc ve formě dodávek potravin je pouze neefektivním a dočasným řešením potravinového problému. Vlivem této neefektivnosti a také díky vnímání terorismu ze strany rozvinutých států se rozvojová pomoc stále zmenšuje. Jednoznačným vrcholem filmu se tedy stává počáteční půlhodinka a výkon Angeliny Jolie, která se i ve skutečnosti angažuje v rozvojové pomoci jako velvyslankyně dobré vůle při OSN. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Začína to super, ale postupne to prestáva byť zaujímavé a koniec je totálne debilný. Clive Owen podal skutočne charizmatický výkon a bol by hádam dôverihodnejší ak by mu scenár nevsúval do úst za každým druhým slovom FUCK! Angelina Jolie je tu len ako rekvizita=nie je to však jej vina. Jej postava je tak dvojrozmerná až je to smiešne. Jej neskonalý idealizmus skombinovaný s naivitou ju priviedol až ku koncu, ktorý som jej normálne prial. Kto chce kam, pomôžme mu tam... Campbell robil čo mohol, ale scenár bol dosť slabý. Raz vidieť stačí... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell se po Zlatém oku a před Casinem Royale pustil do velmi ambiciózního projektu. A je to vidět. Začátek byl hodně silný, vlastně do 2/3 filmu je to všechno neskutečně silný zážitek a byl jsem přesvědčen o plném hodnocení, jenže ta poslední třetina… Tohle nikdy nepochopím, jak film, který začal tak mrazivě, mohl skončit tak stupidně. I přesto (teda, vlastně proto) dávám čtyři hvězdy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Bezmocná OSN, rádoby mecenáši, zkorumpovaní diktátoři, děti umírající hladem. Nic nového pod sluncem, stačí si pustit zprávy nebo si čas od času něco přečíst v novinách. Tak z toho uděláme dramatickou romanťárnu, vezmeme drsňáka Owena a novodobou matku Terezu Jolie a natočíme nezajímavé a nepřekvapivé drama. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama