Reklama

Reklama

Jak básníci čekají na zázrak

  • angličtina How Poets Wait for a Miracle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Jsou to nerozluční kamarádi s nevyčerpatelným smyslem pro humor i schopností sebeironie, i když už s lehkým nádechem skepse. V něčem jsou však jiní. Dospívají, ale svým typicky básnickým stylem. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou. Tou není nikdo jiný než Vendulka Utěšitelka! Štěpánovou největší starostí je však jeho třináctiletý syn Junior, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Tedy samozřejmě za vydatné pomoci strejdů Karase a Kendyho. Na lásku a psaní básniček už Štěpán rozhodně nemá čas ani věk. Nebo ano? (Bioscop)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (375)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zázrak je něco, v čem vidí člověk jednat Boha. Dají se tímto slovem označit události, ve kterých se zvlášť zřetelně projevuje Boží moc k záchraně člověka. To o zázraku říkají učenné knihy a myslím si to já, protože je to pravda, pod kterou se můžu podepsat. Že by konečně byl Štěpán Šafránek zachraněn? Fakt mu to přeju. Bohužel nemůžu skákat nadšením ke stropu. Při sledování jeho dalších peripetií jsem se nudila a to se pomalu blížím ke škatulce, pro kterou je film určen. Ještě, že máme nostalgickou notičku, která nám z původních básníků zbyla, když už nic jiného. Škoda, působí to jako recyklát. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal tvorbu Dušana Kleina a Ladislava Pecháčka, myslel bych si, že jde o nějaký velmi nevydařený debut začínajícího tvůrce. Scény občas postrádají logiku a působí jako kdyby na sebe občas ani nenavazovaly. V příběhu nedojde k žádnému zásadnímu zvratu, když nepočítáme úvodní scénu na hřbitově a jednu svatbu na závěr. Mezi dvěma reklamními bloky sponzora filmu, jednoho velkého lékárenského řetězce, kdy se dialogy herců změní na reklamní slogany, které zní i v televizních reklamách tohoto řetězce, se cosi odehrává, co nemá hlavu ani patu, a podezřele se úrovní blíží Decibelům lásky. Naštěstí této úrovně nedosáhnou, ale nakročeno mají už opravdu hodně. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový film s hlavní mužskou trojicí herců, které mám prostě ráda. To, že jsou to básníci a mám je ráda dělá hodně, protože jinak musím uznat některé kritické poznámky, že se ve filmu objevuje skutečně zbytečně mnoho - občas více, občas méně - vtipných postaviček a scének. Už jsem si říkala, kdo se tam na minutu, dvě ještě neobjevil a to podle mého názoru trošku narušuje spád filmu a občas to byly takové nuceně vtipné hospodské scénky. Přesto to byla příjemná návštěva kina a mezi současnými českými filmy se jedná o příjemnou podívanou se sympatickými herci a v tomto dílu i s větší dávkou optimismu, která chyběla zejména čtvrtému dílu série. A pozitivní filmy s dobrými konci vždy alespoň potěší. Rybová je víla a Křížovi to filmové balení pořád jde :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od posledních Básníků,kteří se zrovna nepovedli jsou ti nespíš poslední velkým krokem kupředu.Nechybí sice stále solidní product placement,ale tentokrát sem neměl pocit že ho do mě tvůrci tlačí na sílu,což je fajn.Navíc jsou poslední básníci i přes pár podivností velmi příjemným filmem,který si na nic nehraje a navazuje na atmosféru prvních dílů.Nikdy sem nebyl úplně hardcore fanda téhle série,ale díly jsem viděl všechny a tenhle zkrátka potěšil...v rámci série a vůbec české tvorby posledních let...70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdravý organismus vydrží každé léčení." S tímto veteránským moudrem souhlasím a dodávám, že se mám rád a chci dlouho žít, takže se žádného léčení neúčastním. Jenže tohle je o doktorovi, který se pošesté zamiloval, pošesté recitoval a přestože tentokrát se mi jeho výběr líbil, tak mi to celé připadalo hrozně nudné. A do té nudy chodily postavy, které mě měly rozesmát svými starými vtipy, takže profesor Ječmen si zase pletl Šafránka s Kovandou, pan Bouchal vyzýval k prohřívání hlavových kostí a klín Vendulky Utěšitelky byl stále vstřícný. Mně to tedy nostalgickou radost nepřineslo a když se k tomu připadlo neustálé otravné vyrušování dětí, hádaví důchodci a trapný tanec Karase s vrchní sestrou, tak se mi ta pozitiva hledala hrozně těžko. A to jsem hledal všude - v autosalonu Mazdy, u Dr, Maxe i v Protonovém centru. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Praze, Mělníku, Litoměřicích a na Kladně. (M.B)
  • Ve filmu zazněla básnička na základní rým „Kočka-čočka“. Básnička s variací na stejný rým byla i ve filmu V podstatě jsme normální (1981). (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama