Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 080)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pod filmem s tak okázalým názvem se nakonec skrývá roztomile bezelstná podívaná, výživná vykrádačka Vetřelce, osvěžující právě svou bezduchostí a hloupostí. Vlastně se v kině moc často nevidí tak čisté béčko, kde se hloupé postavy seřadí do řady před neporazitelné monstrum, aby mohly být jedna za druhou zlikvidovány. Jde tu být buď nonstop naštvaný, jak debilně a mimozemsky se tu všichni chovají, nebo se dá nahodit otupělý úsměv a užít si tu upřímnou pitomost se vším všudy. Velký plus i za to, že jde o svižnou devadesátiminutovku - jak má dnes každý blockbuster přes dvě hodiny, začíná být nesnesitelné. 3 a 1/2 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wau to byla zase vocasárna... Naštěstí jsem za to nemusel platit, ale tak ok co k tomu psát je to béčkový sci-fi v áčkovým hávu a brutální vykrádačka všeho možnýho, ale to se už podle obsahu dalo čekat. Z hrdinů mě nebavil nikdo jsou to typicky blbý příslušníci lidský rasy a tak jsem místo nich fandil životu, aby jim přinesl smrt, protože nic jinýho si nezasloužili. Jsou tu dvě věci co to zvedají do průměru a to pěkně udělaná příšerka ta se fakt povedla a ten vtipnej konec. Sice jsem tušil, že to tak dopadne, ale pobavil mě to zas jo.50% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nakonec nebylo vůbec tak špatné! Život je prostá vyvražďovačka, která si sice ve vícero místech netyká s logikou, ale těch několik (ošklivých) scenáristických berliček a pár zjednodušení nedokážou zkazit filmový zážitek, pokud si jej svým hnidopišstvím nezkázíte sami. Atmosféra je už od počátku docela hustá a dokáže se udržet až do zdařilého finále. 7/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesťčlenná posádka vesmírnej stanice narazí pri výskume na pozoruhodný organizmus, ktorý je dôkazom mimozemského života. Po hlbšom výskume vedci zistia, že to, čo našli, je velkým krokom pre celé ludstvo. Avšak tento krok vedie priamo do záhuby, pretože organizmus je stále väčší, silnejší a agresívnejší. - Life je v hororovom žánri zvláštnym úkazom. Rozpočet 58 miliónov sa v tomto žánri nepošťastí dostať len tak niekomu a je škoda, že sa to dostalo zrovna do rúk nejakého režiséra, ktorý vo svojej kariére nenatočil ani len krátkometrážny horor. Scenáristicky už to vyzeralo byť nádejnejšie, pretože autori Zombielandu by sa mohli zdať ako záruka kvality, lenže je rozdiel medzi hororovou komédiou a Sci-Fi hororom. Herci nestáli za vela a chýbala mi tam nejaká poriadna osobnosť, ktorá by to dokázala viesť. Ďalej už prevažujú len pozitíva. Prostredie je fascinujúce, efekty prekvapivo vydarené, úmrtia sú natočené priamočiaro bez akýchkolvek skrytých detailov a záver je v sprievode intenzívneho soundtracku úplne brutálne hororový presne tak, ako by to malo v tomto žánri byť vždy, pretože tieto horory, ktoré chodia do kín, často končia nezmyselným happyendom. Nenadchlo ma to nejako extrémne, ale vďaka tomu neopozeranému prostrediu to má vela plusových bodov. Podobné námety však patria do rúk poriadnym hororovým tvorcom a nie týmto chlapom z Hollywoodu. + herec z The Amityville Horror ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento Život mi připomíná kombinaci Gravitace, Věci a Vetřelce. Ale přesto je tolik, aby šlo o kopírování. Trio Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal a Ryan Reynolds (dle mého měl hrát Kanaďana), jak je na plakátu, filmu dominuje. To však neznamená, že by ostatní nehráli dobře. Film mě dokázal zaujmout a dostatečně vtáhnout do děje, že jsem ho i v pozdních nočních (pro někoho brzkých ranních) hodinách zkouknout celý najednou. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film produkovaný spoločnosťou Skydance Media, ktorý vznikol mimo spolupráce so štúdiom Paramount. Tento projekt totiž produkčne zastrešilo štúdio Columbia Pictures. Zároveň prvý Skydance Media film klasifikovaný známkou R, a teda mládeži do 17 rokov prístupný iba s dospelým doprovodom. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2017 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama