Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbehol naozaj veľmi dobre, dobrý príbeh, zauzlenie, dej a línia plná neočakávaných zvratov a bez zbytočných naťahovačiek. Denzel síce tak neexceluje, no tu to naopak zachraňuje scenár, čo sa tak často nestáva. Síce trošku zakomplexovaný, pretiahnutý a ohraný záver, bez ktorého by tento film mal odo mňa plné hodnotenie. Eva Mendes osviežila. A konečne 'Superman' v inej rolli ako ho poznáme. 80%. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Co se týče hodnocení, naprosto se shodnu se zdejším průměrem. Takové hodně pěkné tři hvězdičky. Kostra příběhu opravdu není žádný zázrak, ale film je natočen dosti zručně a s velkým přehledem, díky kterému je i přes ten ohranější příběh tempo hnáno dost dopředu. Denzel v hlavní roli je navíc jistota a jeho role jen podtrhuje jeho ne úplně kladně vyhraněné postavy posledních let. Ne že by se jednalo o nějaký Training Day, ale už to prostě není ten Mirek Dušín z Případu Pelikán nebo Krvavého přílivu. Film tak v podstatě vytřískal skoro vše, co šlo - snad až na závěr, u kterého by při trošku menší konformnosti šlo vytřískat trochu víc a posunout film jako celek na zapamatovatelnější úroveň. Na závěr se musím ještě pozastavit u Evy Mendes. Ta ženská je taková krasavice, až to hezký není. Herecky sice žádný zázrak, ale pozornost ještě hezkých pár let bude táhnout na každý film, kde se objeví. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar k filmu Presumpce viny je vyborny, ale vsetko ostatne je len priemerne : od rezisera Carl Franklina, ktory odviedol len priemernu pracu, cez priemerny herecky vykon Denzela Washingtona /ktoreho ako herca uznavam...../ az po sice krasne cokoladky, ale tiez iba s priemernym hereckym talentom. 61 % ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý thriller. mozno je na skodu ze som skorej videl man on fire, ktorý bol podla mna aspon o triedu lepsí. Chýbajú tu také silné scény ako v nom a ani hudba nie je bohvieco. Príbeh pracuje s thrillerovým klisé (nespravodlivo obvinený je vzdy o krok pred tými co ho nahánajú) ale rezisérovi sa to celkom darí a nenudí. Washington tu nepodáva ziaden oslnivý výkon ale dá sa. Jedinou silnou scénou vo filme je prekvapivý záver (ktorý je ale dost lahko predvídatelný). Film nie je nicím výnimocný ale skvelo posluzi ako výpln sobotného vecera ci uz na DVD, alebo len tak v TV ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

len tak si prepínam telku . . . a zrazu vidím Denzela - čo je samozrejme dôvod, aby som minimálne v prepínaní na chvíľu prestal (o chvíľu sa objavila aj Eva Mendes, čo tento dôvod ešte viac "odôvodnila") . . . lenže po chvíli som zistil, že som od prepnutia na ďalší program natrvalo upustil, dokonca som "upustil" aj ovládač a zapozeral sa . . . pretože, ak už nič iné, tak "tempo" tohto krimithrilleru a to, čo chudák spotený denzel s chladnou hlavou predvádza, minimálne to ma dokázalo príjemne pripútať na skoro dve hodiny k obrazovke; a to na solídny krimithriller stačí, ó áno, podľa mňa áno! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Hotelový úředník se jmenuje Neal Moritz, což je jméno jednoho z producentů filmu. (imro)
  • V lednu 2004 se snímek dostal do americké video distribuce se slušným 10,5 mil. debutem a tržby se během třech měsíců vyšplhaly na sumu 47,5 milionu. (imro)
  • Během prvního víkendu (3. – 5. 10. 2003) nasbírala Presumpce viny 16,2 mil. dolarů a celkově si z kin odnesla téměř 41 milionů. (imro)

Reklama

Reklama