Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 250)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Poctivá nápodoba, atmosféra, vzhled, ideje, dobré úmysly, genderové role, cruisery, všechno je správně, ale ne do dostatečné hloubky a detailu, aby se umělé, na zakázku vyrobené podle známé představy, vyrovnalo nezbytnosti a jedinečnosti originálu. Nápodoba nemá vlastní subatomární strukturu, úplnou genezi, vlastní moudrost, začíná od určité vrstvy kousek pod povrchem, nad prázdnem. Tohle je celé tak správně odvozené, že to sice hladí, ale přitom nebere dech. Zábavní produkt místo živého tvora. Přičinlivé pohlazení bez původního vzrušení, které jen lechtá a mechanicky obrušuje pokožku. Kvalitně vyrobené, ale pořád jen šidítko. *~ EDIT: Na nově vzniklé další série už jsem se nedívala. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Tarantino se neomezuje pouze na citování, ale z okrajových žánrů destiluje jejich esence a z nich vytváří divácky ultimativní pastiše, také bratři Dufferové totožně přistupují k osmdesátkovým hororům, teenagerským bijákům a dětským dobrodružkám, aby z nich uhnětli dokonalý fantastický příběh, který divákům dá současně pocítit úžas dětství, úzkosti dospívání i strachy rodičovství. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doma jsme tento seriál vysloveně slupli jako malinu. Stranger Things má v sobě totiž to nejlepší, co jsem měl rád na starých akčních / dobrodružných / hororových filmech z osmdesátých let, na které jsem koukal v devadesátých letech. Mystično, strach, dětské hrdiny a k tomu všemu úžasná hudba ze série synthwave vlny současnosti. Pokud má někdo blízko ke klasickým filmovým dobrodružstvím z let minulých, tak neváhejte. Tohle se ve vaší hlavě určitě jen tak neztratí. Stranger Things je stylovka a já doufám, že neskončí u první série. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa nechcel viazať na dlhé seriály, mal a mám rád minisérie. neviem pri koľkých sériách skončí Stranger things, ale všetky 3 série boli výborné, ale táto prvá nezabudnuteľná, kultová. Návrat do detských čias v tej najkrajšej podobe, presne ako sme ich zažili my, dnešní 40-tnici. Už som si začínal myslieť, že dnešné filmy stratili kúzlo, alebo, že som sa zmenil ja sám, starnem a tak...Nie, Stranger things dokazujú, že sa to stále dá, len to nevie každý. Duo Duffer brothers to dokázali na takej úrovni, že sám Spielberg by sklonil hlavu. partia chlapcov sa vydarila, super casting, nielen pevné jadro, ale i všetky postavy okolo nich, vrátane zápornejších. nad všetkými vyčnieva veľmi sympatické dievčatko s veľkou hereckou budúcnosťou (dúfajme)- Millie Bobby Brown v úlohe "Eleven". Späť je aj stratené dievča hollywoodu W. Ryder. Celá prvá séria je úplne magická, nádherná, , všetky postavy, odkazy na tú krásnu dobu-80-tych rokov...Humor, akcia, romantika, napätie, jemný hororík? Mix žánrov, ktorý dokonale funguje. Odporúčam hlavne tým, ktorý tú dobu zažili, ostatní možno nebudú až taký nadšený. 100%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherná retro atmosféra! Sci-fi a osmdesátky na plný koule! Steven Spielberg meets The X-Files and Freaks and Geeks. Najednou jsem se zase cítil jako čerstvě -náctiletý... Opravdu podařená seriálová pocta všem těm krásným soft sci-fi filmům a mysteriózním hororům z 80. let a skoro až neuvěřitelná metamorfóza k dobové produkci cílené především na dětského a dospívajícího diváka. Kdybych to nevěděl, neuvěřil bych, že tenhle seriál nevznikl v 80. letech, ale až teď... Skvělá hudba! PS: Na výběru (nejenom dětských) herců je dobře patrno, jak se za těch cca 30 let změnil ideál krásy a estetický úzus... Série 1: 90% Série 2: 95%, Série 3: 70%, Série 4: 80% ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (284)

  • Dacre Montgomery (Billy Hargrove) si u divákov vyslúžil obdiv za svoj americký prízvuk. Ako rodený Austrálčan sa tento prízvuk učil dlhý čas. Tiež sa vyjadril, že existuje jedna scéna, v ktorej urobil chybu a zabudol svoj prízvuk zmeniť, za čo sa doteraz hanbí. Ide o scénu, keď sa v 3. sérii ocitne zatvorený v saune a kričí po svojej sestre Max (Sadie Sink). (Marceloo)
  • Postava šerifa Jima Hoppera (David Harbour) byla pojmenována podle postavy, jejíž mrtvolu a psí známky objeví Arnold Schwarzenegger ve filmu Predátor (1987). Jedna z postav v Predátorovi se také jmenuje Hawkins. Stranger Things se odehrávají ve fiktivním městě Hawkins. (Iktus)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama