Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodový snímek pro děti o zamilované dívce, co musí ač nechce ject na tábor. Rodiče jedou k moři tak, že musí za každou cenu ject. Jana je velice pěkná holka , ale na táboře dělá vše proto, aby jí poslali domů a co může kazí. Dokonce i s jedním klukem na motorce ujede, ale chytnou ho esembáci a tak musí Jana po svých jenže je bouřka a ona se vrací zpátky do tábora či jí cestou někde najdou. Samozřejmě to odstuně a čeká, že jí pošlou za trest domů. Před tím dostala pohled od kluka, jenže je zřejmé, že on naní kašle a užívá si prázdnin. Nakonec to jak jinak dopadne dobře a Janu nevyloučí a ona se zapojí s chutí do tábora. Do toho tu hrajou tehdy velmi oblíbený Plavci. Krásné prostředí tábora herecké výkony v pohodě Jandák ještě štíhlý a rovněž jako pohodář. Oddychový film nejen pro mládež. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s kapkou nostalgie a vzpomínkou na dětská léta. 15letá Jana je poprvé v životě zamilovaná, ale musí odjet na pionýrský tábor. Tam jí připadá všechno nezajímavé a otravné a chce, aby ji za trest poslali vedoucí domů. Jenže ony i ty tábory měly něco do sebe a ze svých snů procitne i Jana. Písničky z filmu jsme tehdy zpívali taky a Plavci patřili mezi nejpopulárnější hudební skupiny. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Léto, prázdniny, slunce, voda, večery v přírodě... i Plavci zpívají. ♪ :) Jiří Hanibal přispěl do sbírky těch dobových rodinných filmů, které mě neuráží, na jedno zhlédnutí často i poměrně baví, ale současně pro mě jaksi ničím nevyčnívají. Úvodní část z letního koupaliště, koncertu a se vztahy mezi Janou a rodiči mě bavila o něco víc, než ta nasledující z tábora. Možná proto, že jsem narozdíl od mnoha nostalgií poznamenaných spolukomentujících nikdy žádný dětský tábor nezažil? Každopádně „Údolíčko“ má velmi pěknou, pohodovou atmosféru i spolehlivý výkon hlavní dětské herečky Milady Vnukové, ale nezískalo si mě zas natolik, abych byl schopen dát víc, než lepší 3 hvězdičky. Po skončení jsem se sám v duchu zeptal, co by z takového námětu oproti Hanibalovi dokázal vykouzlit Karel Kachyňa...? [65%] ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako dítě miloval a šel jsem na něj 3x (po 1 koruně), Milada Vnuková pro mě byla starší 14tiletá šťabajzna, která už asi o sexu něco ví. Fascinovala mě nejen svou dívčí krásou ale odhodlaností rozbít těm zasraným pionýrům jejich komunistický táborek, plný poddajných slepic, dementků a řádů. Bohužel, na konci ji tak vymyli mozek, že se podřídila, tak jako jsme se podřídili všichni v této zemi, v tom našem 15ti milionovém komunistickém táborku plném hlídek a soutěží. A když jsem měl na západním okruhu hlídku, tak jsem si vzpomněl jak to ta holka krásně sabotovala a říkám si s vojínem Nejezchlebou: co uděláme vole... a z ušetřených nábojů jsme vždycky něco z vojenského zařízení rozstříleli na mraky, no nezbylo z toho ani hovno a tak nás to trošku zahřálo u srdce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdo si neumí zavázat pionýrský šátek, kdo si nikdy nezakdákal u táborového ohně, kdo si nezařádil na koncertě Plavců, komu esenbák nikdy nesebral ventilky z byciklu a koho se nikdy nepokusil trknout projíždějící Trabant, tak tomu se tato óda na pionýrský tábor rozhodně líbit nebude. Já jsem z ní kdysi taky nebyl příliš nadšený, ale teta nostalgie tentokrát spolehlivě zafungovala a já dostal velkou chuť vrátit se do míst, kde slova ČEST a PŘÁTELSTVÍ znamenala víc než vyhrané špekáčky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)
  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)

Reklama

Reklama