Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

castor 

všechny recenze uživatele

Něco s pointou, něco bez ní, něco s myšlenkou, něco bez ní.. Něco s humorem, většinou bez něho.. Uteklo to příjemně, vyběhly titulky, ale cosi tomu scházelo. Pro mladší diváctvo to bude každého druhého měsíce důvod, proč prositi maminku, aby jim pustila dvd, já mám bohužel dojem, že mě zase někdo podceňuje. Naleštěné a průměrné nic, které se ke mně napodruhé určitě nedostane!! Nic pro odborníky na výživu.. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady animáků. Tento se bohužel moc nepovedl. I když, námět není špatný. Představte si, že se probudíte ze zimního spánku a spatříte před sebou velkou „zeď“ v podobě „živého“ plotu. Rozhodnete se ho překonat a vyrazíte za dobrodružstvím do rušného velkoměsta. Film trpí hlaně tím, že není moc vtipný, protože vtip je to, co dělá animák animákem. Je tady sice vidět snaha autorů, aby se člověk pobavil, ale působí to dětinsky. Věřte mi, vím o čem mluvím. Film jsem viděl v mých 23 letech. Nedávno mě napadlo, že shlédnu většinu animovaných filmů, které byly vyrobeny. Vybírám si hlavně ty kvalitní a toto dle vysokého hodnocení měl být jeden z nich. Jenže, bohužel. Dávám slabší 3 hvězdičky. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S odstupem času jeden z nejlepších animáků všech dob. Ideově mile zvrhlý, jen v naprostém minimu případů infantilní, po většinou naopak poměrně sofistikovaný a rafinovaný. Dále dokonale nadčasový a do nekonečna opakovatelný. A samozřejmě velice často poměrně geniální :) Scéná s objevováním plotu například. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vypadalo, příjemně se na to koukalo, ale přesto tomu cosi chybělo. Konkrétně to, co mají všechny animáky od Pixaru a co nejde popsat jednou větou. Jednotlivé postavičky sice byly vtipné a dostatečně rozdílné, ale příliš ploché. Každou rádoby dojemnou scénu příliš brzy shodil nějaký sebeparodický vtípek. Až na pár osvěžujících nápadů chyběla snaha o vymanění se z typického schématu rodinných animovaných filmů dneška. Tvůrci Za plotem mě jednoduše nepřesvědčily, že jejich předním cílem nebylo pobavit diváky, nýbrž vydělat pořádné peníze, což nemusí vždy znamenat to samé. Výborné jsou v originále hlasy zvířátek (Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell), výborné jsou některé animace (například žvýkající želva) a velmi mě pobavila hned úvodní scéna, která (možná nevědomky) připomínala jednu z epizod Happy Tree Friends. V porovnání s většinou - horkou jehlou šitých - 3D animovaných filmů současnosti (jako byl otřesný Madagaskar), před sebou máme ojedinělý klenot, film pro celou rodinu, nejen pro žvatlající caparty (i když sofistikovanější humor je tím prvoplánovým zadupán hluboko pod zem). Je to film, který nechci vidět víckrát, který se nestane klasikou, ale který slušně pobavil. 65% Zajímavé komentáře: Adrian, Marius, vincent, uzzi, Phillo ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Veverka Hammy nazve ve snímku živý plot Steve, neboť je to údajně pěkné jméno. Steve Carell tuto postavičku namluvil. (imro)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)

Reklama

Reklama