Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kovboj Frank Hopkins, jehož matka byla indiánka, se pokouší utopit v alkoholu výčitky svědomí. Před půl rokem totiž jako nic netušící kurýr Pony Expresu osobně doručil majoru Whitsideovi rozkaz k masakru indiánské vesnice. Jednoho dne ho osloví rádce arabského šejka a vyzve ho k účasti v legendárním vytrvalostním závodu, nazvaném Ohnivý oceán. Závod dlouhý přes tři tisíce mil vede přes Irák a Syrskou poušť až do Damašku a šejk chce, aby Frank poměřil síly především s jeho šampiónem, hřebcem Al-Hatalem. Přátelé Franka přesvědčí, aby výzvu přijal. Od příjezdu do tábora, kde Arabové více či méně skrytě vyjadřují pohrdání nad ním i jeho koněm, je Frankovi jasné, že to nebudou mít snadné. Největším soupeřem bude pyšný princ Al Ríh, který pojede na Al-Hatalovi. Cenou za vítězství má být šejkova dcera Džazíra. Po startu Frank na rozdíl od ostatních šetří síly. Brzy ale musí čelit rozpálené poušti i lidským úkladům, ať už je to odepření vody v oáze, různé pasti na trase nebo zákeřné pokusy zastřelit ho ze zálohy. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (275)

Indiana 

všechny recenze uživatele

No jako poměrně často je tento film dost nudný (především ve scénách s Omarem Sharifem), akční scény, kterých je zde také dost málo, nestojí za nic (ta písečná bouře mohla být lepší a když už ne to, tak alespoň mohla trvat delší dobu). Jediné, co zde teda nakonec skutečně potěší, je účast výtečného Vigga Mortensena, díky němuž filmu uděluji alespoň dvě hvězdičky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kovboj s indiánskou krví uprostřed arabské pouště- to prý nemůže fungovat. Opak je pravdou. Konec 19. století je koncem Indiánů, divoký Západ už jen cirkusovou atrakcí. Poslední svobodomyslní dožívají v rezervacích a utápí svůj život v alkoholu. Smutný konec původních obyvatel, jejichž krev koluje i v žilách našeho hrdiny. Pronásleduje ho s každou další flaškou whisky. Poslední šancí je závod přes arabskou poušť. Ten závod je však mnohem víc, jak už to tak bývá. K nalezení cesty ven z kruhu, k předkům, domů nebo jakkoli se tomu říká. Je to kovbojka mezi beduíny, Divokým Kurdistánem atd. Romantika z dob rodokapsů a mayovek. A povedla se. Skvělá kamera, to je úplně nejvíc, naprosto famózní záběry pouště, pak Mortensen, který tím kovbojem prostě je. Film je plný omletých klišé, to je fakt, ovšem těch nejlepších, které Hollywood za ta desetiletí existence nasbíral, navíc v naprosto originálním Middle East kabátku. Moc jsem si film užil, i když naprosto chápu, že většinu zdejších to neoslovilo. 85% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $67,303,450Tržby Celosvetovo $108,103,450║ Strhujúci dobrodružný film o boji kovboja s démonmi, kde máme pekný vizuál, dobrých hercov. Podarená je súhra medzi Mustangom a kovbojom, pobaví ale aj v závere dojme. /videl v kine: 75%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov roka 2004. Skvelý hollywoodsky pukanec s vynikajúcim výkonom temnými udalosťami traumatizovaného kovboja (Viggo Mortensen je tu snáď ešte lepší, než v Pánovi prsteňov), výbornou atmosférou a napínavým dejom. Možno ešte viac indianajonesovské, ako Sommersova Múmia. Čo je však najdôležitejšie, snímka rozpráva o vážnych veciach a napriek strhujúcim akčným scénam a množstvu CGI efektov zostáva príjemne "zastaralým" a vážnym posolstvom o smutných veciach s niekoľkými pozoruhodnými zábermi (Socha slobody, útek pred púštnou búrkou). Mám túto dvojku "kovboj a jeho malý verný strakatý koník" rád. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto som v telke nikdy nebol schopný dopozerať, alebo som si vždy na chvilu odskočil, prípadne pozeral od pólky. Asi by som to nemal hodnotiť, ale keď tie časti, čo som postupne videl, spojím, tak som to vlastne videl celé. No a nič moc......Ešteže Mortensena odchytil Cronenberg, inak by už bol v péčku. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení v Maroku znepříjemňoval všudypřítomný prach a časté písečné bouře. (EMMY)
  • Svého filmového koně si Viggo Mortensen tak oblíbil, že po skončení natáčení si jej koupil a odvezl domů. (haushinkaa)
  • Frank T. Hopkins v skutočnosti so svojím koňom Hidalgom, zdolal 3000 míľ dlhý závod cez Arabskú púšť za 68 dní. Do cieľa sa dostali celkovo iba štyri kone. (dom1niq)

Související novinky

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama