Reklama

Reklama

Rabbit Proof Fence

  • Austrálie Rabbit-Proof Fence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Filmový příběh je natočen podle skutečné události. Odehrává se v roce 1931. Tři malé míšenky, byly uneseny z domova, aby je ve sběrném táboře připravili pro život mezi "bílými". Statečná Molly se ale rozhodne této budoucnosti vzepřít a společně s Daisy z tábora utečou. Vydají se na nebezpečnou cestu dlouhou 1500 mil, s domorodým stopařem ve službách státu v patách a jen s malou nadějí na přežití před sebou ... "Policajt přišel a vzal Gracie, Daisy a mne, Molly. A dali nás tam. Do tábora. Řekli, že nemáme mámu. Věděla jsem, že nemají pravdu. Utekly jsme. Byla to dlouhá cesta. Bylo nám jasné, že když najdeme plot, ten RABBIT - PROOF FENCE, že se dostaneme domů." K silně emotivnímu dojmu z filmu přispěje i dokumentární závěr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

Hermione 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený australský film. S příjemnou a melodickou doprovodnou hudbou. Všechny 3 hlavní představitelky působí velice přirozeně a uvolněně. Vynikající je i překvapivě obsazený do vedlejší(menší hlavní) role Kenneth Branagh, který bohužel tolik nevynikne, přesto je jeho výkon velice kvalitní. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Na Noyce velmi slušné, celkově však jen lehounce nad průměrem. Vizuální pojetí filmu je bezpochyby zajímavé, některé pasáže jsou přímo skvělé (únos dětí), ale takový mdlý scénář se standardně charakterizovanými postavami a pomalu ubíhajícím dějem to tlačí hodně dolů. Já osobně podezřívám Noyce, že se svezl na vlně politicky korektních filmů. Emoce zůstaly prakticky netknuty, snad i kvůli averzi vůči záporákům, kteří se tváří tak zle, že by jim i přihláška do Satanova klanu byla málo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $6,199,600Tržby Celosvetovo $16,217,411║ Toto by som žánrovo začlenil skôr ako dokumentárny film, veľmi mi tam chýba rozvitie charakterov a veľká absencia dialógov. Určite to témou zaujme, opäť smutná časť histórie ľudstva. /55%/ ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Nevedela som, čo čakať a preto som celkom prekvapená. Páčilo sa mi to, veľmi. Zaujímavý a pekný príbeh o troch dievčatkách, ktoré po nechcenom odvlečení do "prevýchovného" zariadenia utekajú naspäť domov. ("Tie deti sú problém.") No zároveň je to smutný príbeh... Pretože keď niekomu vezmeme jeho kultúru, jazyk a spôsob života, akoby sme mu vzali jeho dušu. Nevtieravú a pritom podmanivú atmosféru podčiarkla krásna hudba, no a tá kamera...pecka. Austrálska príroda ozaj berie dych, je prekrásna. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tri malé miešanky žijúce v Austrálii sú na príkaz vlády odvlečené od svojich rodín. Podarí sa im však utiecť a vydávajú sa na cestu domov. Smer im ukazuje 1500 míľ dlhý protikráličí plot. V pätách však majú nekompromisných prenasledovateľov. Úžasný skutočný príbeh sa podarilo sfilmovať veľmi citlivo, elegantne a bez otravného patosu. V úlohe záporáka neprehliadnete skvelého Kennetha Branagha, režiséra prvého Thora. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru v Jigalongu, kde sídlí komunita, do níž se dívky po svém útěku vracely a kde dosud žijí jejich rodiny. Promítalo se venku. (-bad-mad-wolf-)
  • Žena, která inspirovala Rabbit-Proof Fence, zemřela ve věku 87 let v Jigalong. (Macik1982)
  • Dcery Molly se také staly členy ukradené generace poté, co byla Mollly odvezena zpět na River Moore téměř 10 let po jejím útěku. Opět se vydala domů do Jigalongu, tentokrát nesoucí její 18měsíční dceru Annabelle, ale musela opustit svou druhou dceru, čtyřletou Doris. Annabelle byla Molly odebrána v roce 1943. (Macik1982)

Reklama

Reklama