Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen - zasněná Eileen, drsná Nan, sportovní Skipper, přímá Leslie, veselá Jennifer a trpělivá Gayle - společně sdílejí exotický hotel v jižní Americe, který vede Senora Munoz (Rita Moreno), a úzkostlivě čekají na místní byrokracii, aby schválila proces jejich adopce nově narozených dětí z blízkého sirotčince. V průběhu společných týdnů čekání se podělují o naději, ale také o zoufalství z touhy po dítěti. Dráždivý, bystrý a hluboký pohled na konflikt kultur, moderního mateřství a záhadě osudu, Dětský domov je nejnovějším filmem spisovatele a režiséra Johna Sayles. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý, ale tvůrcům se ho podařilo dokonale rozmělnit a změnit v rádoby sociální studii o jižní Americe. Vyzdvihla bych všech 6 hereček v hlavních rolích + některé silnější momenty - scéna dialogu jedné z žen s pokojskou, kdy si vyprávějí svůj smutný příběh, jen jedna v angličtině a druhá španělsky a nerozumí si navzájem ani slovo...ale celkově docela nuda, dalo se z toho vytěžit mnohem víc. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Téma, ze kterého by šlo vytřískat hned několik zajímavých příběhů, od těch srdcervoucích po silně kontroverzní, navíc tolik dobrých hereček pohromadě… a nic z toho není. Výsledkem je nuda bez hlavy a paty, prázdná, ukecaná, ale přitom nic neříkající. Přestože se tu občas blýskne zajímavý moment („dialog“ s pokojskou), občas zajímavá herecká etuda, celek je o ničem. Všichni se jen mátožně posunují mezi kulisami a plkají o ničem. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že místní hlasy až na jeden filmu křivdí. Mezi žijícími severoamerickými režiséry není mnoho tak (slovy jistého kritika:) analytických, a přitom jemných a empatických jako Sayles. A v "Casa de los babys" by si ochota tvůrce přiblížit se duši tvora jménem matka podle mě zasloužila obdiv ještě víc než jeho pokora vůči skutečnosti i šikovnost v kladení návnad na diváka. Tematicky blízká Tavernierova "Svatá Lola" mi nepřipadá lepší. (Vydavatel českého DVD dílo zhanobil ořezem obrazu téměř na polovinu.) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama