Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hasiči najdou při zásahu v hořícím domě zaměstnaneckou legitimaci na jméno Eugen Delon, novinové výstřižky a jakousi mapu. Dovtípí se, že legitimace patří muži, který se potácel v ohni, mluvil něco o svědomí a nečekaně skočil do plamenů, v nichž zahynul. Vince a Don si prostudují materiály a shodnou se na tom, že se týkají 50 let staré loupeže. Mapa zřejmě znázorňuje místo, kde jsou schované vzácné řecké církevní relikvie, ukradené v katolickém kostele Sv. Antonína. Vince cítí životní příležitost a přemluví Dona, aby se vydali do staré, dnes už polorozpadlé továrny bratří Orgillových v St. Louis, kde Eugen pracoval a kde podle záznamů také lup ukryl, a aby se pokusili poklad v hodnotě kolem milionu dolarů najít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn thriller s jednoduchým ,ale úderným príbehom. Je trochu zvláštne, že za takýmto príbehom stojí práve R. Zemeckis, ale prečo nie. Walter Hill tieto akčňáky vedel vždy pekne naservírovať. Z filmu si už roky pamätám jednu hlášku, ktorá dokonale sedí a je jedno v akej dobe. "Bez želez pro prachy nelez." 70%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dva hasiči získají plánek s místem úkrytu kradených vzácných předmětů. Jelikož nejsou sami, kdo má o poklad zájem, musí svést smrtelný boj s drsným zločineckým gangem. Scénář - Bob Gale a Robert Zemeckis. Hudba - Ry Cooder. Kamera - Lloyd Ahern II. Možná si to Robert Zemeckis měl natočit sám.......... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Ledová kostka" a "ledovej čaj" se potkávají v jednom filmu. Filmu Waltera Hilla. Podle scénáře Roberta Zemeckise. Dále hrají William Sadler a Bill Paxton. A celé to nápadně připomíná můj oblíbený ROZSUDEK NOCI. LOTŘI jsou prvním Hillovým filmem v 90. letech a nesou jeho zřetelný rukopis - inspiraci westernem (v tomto případě konkrétním westernem a sice POKLAD NA SIERRA MADRE), machismus (tvrdí chlapi, žádné ženy) a gangy (provází ho už od WARRIORS). Hodně dělá dobře vybraná rozpadlá fabrika, spíš než na akci se klade důraz na napětí, scénář je sice jednoduchý a naivní, ale není vysloveně blbý a odsýpá, někdy až moc (s některými scénami se dalo víc vyhrát). Kromě ROZSUDKU NOCI (v obou filmech najdete i podobnou scénu přechodu ve výšce na vratké improvizované lávce) to připomene i obléhačky jako ÚTOK NA 13. OKRSEK, oproti kterému se to mnohem víc věnuje obléhatelům, kteří mají stejný prostor jako obléhaní. Příjemná béčková záležitost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hasiši Vince a Don natrafia pri jednom zásahu na stopu vzácneho lupu v hodnote milionov dolárov, ktorý má byť ukrytý v opustenej, rozpadajúcej sa starej továrni v St.Louis. Vydajú sa ho tam najsť. Továreň však leží na území negerského zločineckého drogového gangu, čo značne skomplikuje situáciu. Na tento americký akčný thriller si pamätám ešte z časov, keď som pozeral nekvalitné pirátske kópie filmov na VHS. Po rokoch som na titul "Lotri" náhodou natrafil a pozrel si ho. Na moje prekvapenie mi to padlo celkom vhod. *** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trespass aka dva hasiči, co hledají poklad na špatném místě vs. ghetto v čele s nasranou držkou Ice-Teem a Ice Cubem. Je to místama docela prdel. Hlavně teda mě bavil Cube a ta jeho věčně nasraná držka plus Ice-T a jeho nasraná držka. Hl. "hrdinové" nebyli k zahození, ale ve mě sympatií moc nevyvolávali ačkoliv šlo o celkem slušné duo Sadler a Paxton nakonec tyhle dva mi tam moc neseděli. Jinak slušný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Autor scénáře Robert Zemeckis napsal příběh filmu ještě před natočením filmové série Návrat do budoucnosti. (Terva)
  • Původně měl snímek nést název Looters čili Kořistníci, ale díky občanským nepokojům v Los Angeles z roku 1992 se distribuce rozhodla pro změnu názvu právě na Trespass, tedy Lotři. (Terva)

Reklama

Reklama