Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Pecka. Perfektní atmosféra NY (Nádherný subway - každý vůz byl sjetý od Graffiti, všude bordel, gangy, supr kostýmy atd). Akce sice bylo méně, ale to je dobře, nebylo to nějak přehnané, jak v nějakém brutálním akčním filmu. V každém záběru bylo na co koukat a tak to má být. Docela těžké se dostat z Bronxu na Coney island když po vás jdou ostatní gangy........ Edit 06.03.2023: Po letech se mi podařilo sehnat kvalitní TVrip z televize Premiéra a musím říct, že ten český dabing byl velmi povedený, což se o dnešním dabingu vůbec nadá říct. Dlouho dobu jsem vůbec netušil, že ten film byl v televizi s klasickým dabingem, jelikož v té době se často používal overvoice. Film jsem si užil, tak jako bych ho viděl prvně. Tento film rozhodně patří do mé síně slávy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ač přes svůj věk už tolik film neohromí, ve své době to byla určitě špička. Dnes mi přijde, že spousta scén je natahovaná různými pohledy a záběry, přičemž to ale nedokáže naladit tu atmosféru tísně. Také masky jsou slabší, ale opět to je pouze tou dobou a dnes by už gangy vypadaly mnohem strašidelněji.. Co se mi líbilo bylo herecké obsazení a poměrně rychlá likvidace Ajaxe, který mě sral, rvačka na toaletách (naopak Baseball Furies celkem fail), mejdan u Lizzies a samozřejmě DJka. Velké plus je taky soundtrack, který se na rozdíl od filmu neztratí ani dnes. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Shaber, Walter Hill .. Pohrobci mechanického pomeranče nahánějí ulicemi New Yorku ze zrady podezřelý gang. Stylizace, poplatná době, dnes působí směšně a na počet naběhaných kilometrů se toho zrovna mnoho nestane. I ten komentář z rádia už jednu naháněčku komentoval. ___ Jestli chce Tony Scott další (průměrný) remake, pravděpodobně ho dostaneme. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Priamočiare až strach, ale akosi ma každou ďalšou minútou viac zaujímal osud hlavných hrdinov a na konci som im už nefalšovane fandil a prial šťastný koniec. Neviem, ako to Walter Hill dokázal, ale nejde to neoceniť. (alebo skutočne stačilo len toľko, že boli nevinní a naopak vinník nie iba odporný, ale obzvlášť na nervy...?) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vizuálem zavádějící ultranudná béčková hovadina. V tomto filmu o pouličních gangů (spíš přípomínajíc modní přehlídku buzerantů z modré laguny) jsou prosím dvě bojové scény které mají dohromady tak minutu.. jinak kecy, kecy, zdrhačky a schovávání se v metru.. takovej je tenhle "kultovní" filmeček Warriors. Dával jsem všechnu naději aspon do konce.. a co jsem dostal? Výkřik do tmy.. ,,noooo!!!" a čau.. 77%? PCHE ani hovno! Jedna hvězda za vizuál a kameru, která je jedinou pozitivní věcí na týhle přehíčkaný, nadhodnocený shitce. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Pro úvodní setkání bylo „použito“ až 1000 komparsistů. (Matty)
  • Walter Hill chtěl, aby Warriors byli stoprocentně černošským gangem. A film podle jeho představ měl začínat titulkem „někdy v budoucnosti“. Studio nesouhlasilo. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama