Reklama

Reklama

Nezapomenutelné mistrovské dílo Ptáci jsou jedním z nejděsivějších filmů mistra napětí Alfreda Hitchcocka. Když přijíždí krásná blondýnka Melanie Danielsová (Tippi Hedren) do Bodega Bay za svým čerstvě vystudovaným přítelem Mitchem Brennerem (Rod Taylor), je nečekaně napadena rackem. Najednou do města vletí tisíce ptáků a místní obyvatelé se stanou terčem jejich šílených útoků. Brzy se ústřední postavy nejděsivějšího filmu o přírodní katastrofě, který kdy byl v Hollywoodu natočen, Melanie i Mitch, ocitnou uprostřed smrtelného souboje s nezastavitelnou a nevysvětlitelnou sílou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (626)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak sem konečně shlédl svého prvního Hitchcocka a zklamaný tedy rozhodně nejsem. Atmosféra brilantní, triky velmi dobré (některé zadní projekce byly znát, ale na tu dobu...), herecky velmi slušné (Annie Hayworthová je ale o dvě třídy vejš, než zbytek), jen škoda zdlouhavějšího úvodu a konce. Scénář je brilantní, obzvlášť to vyniknde ve scéně v restauraci. 9/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvely apokalypticky film, uzasne zvladnuty po technickej (vizualnej/efektovej) stranke. Vizual ma uprimne prekvapil a uz pocas filmu som neveriacky uvazoval, ako to bolo mozne docielit a co vsetko sa da dosiahnut bez pouzitia pocitacov (mnohe mi objasnil film o filme). Samozrejme, samotny vizual by nestacil k tomu aby bol film ultimatnym zazitkom. The Birds v sebe nesie akesi pochmurne-straslive posolstvo, ktore je zvestovane jednou otazkou - Preco by vtaci po milionoch rokoch suzitia s ludmi zacali na nich utocit?. Priamej odpovede sa nedockate, no priestor na uvazovanie je siroky. Ps.: Nechceme remake !. (9/10) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pútavá štúdia charakterov, prekrásna kompozícia farebného obrazu, majstrovsky budovaná atmosféra, hypnoticky podmanivá plynulosť deja. Na prvý pohľad „iba“ nádherne vyzerajúci komerčný supernatural horor, na druhý pohľad umelecké dielo s dráždivým existenciálnym podtextom. Odstupom času filmový drahokam. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně budovaný thriller, který v dnešní době málo koho může šokovat ale ve své době vzniku bych se nedivila kdyby lidé měli hrůzu se jen přiblížit k nezvyklím zvířecím útočníkům po skončení filmu.Napětí ke konci opravdu graduje a právě proto mě překvapil nebo spíše zklamal konec který byl podle mě nedotáhnutý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ptáci jsou na této planetě od Archeopteryxe. To je 140 milionů let. Není divné, že by se začátkem války proti lidstvu čekali takovou dobu?" Tak to je divný. I já jsem na okamžik zapochyboval, že by ti hodní opeřenci někoho napadli. Ale ono jo.Taková vrána dokáže být pěkná potvora. Já se tedy přiznám, že počáteční poťouchlosti mezi Melanií a Mitchem byly vynikající. To jiskření mezi nimi se mi hodně líbilo. Pak ale přiletěli ptáci a zábava šla do háje. Na druhou stranu to začalo být napínavý a já jsem začal podezírat papoušky, že můžou za to, že rackům a spol hráblo. Nebudu hodnotit kvalitu útoků, protože ve svý době byly určitě vynikající, ale pro mě byly ty kratší útoky záživnější a ty delší zaváněly snad i nudou. Naštěstí všechno dobře dopadlo, přijela armáda, která pochopila mimozemskej původ vrabců a sundala je minometem. Kecám. Bylo to jinak, ale můj konec je lepší. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (79)

  • Mitch Zanich, majitel restaurace "The Tides", slíbil režisérovi, že v podniku může natáčet, pokud po něm pojmenuje hlavní mužskou postavu a dá mu roli, která promluví. Hlavní hrdina se tedy jmenuje Mitch a sám Zanich hraje muže, který se ho ptá, co se stalo, když Melanii napadne racek. (Morien)
  • Režisér Alfred Hitchcock během natáčení neustále častoval herečku Tippi Hedren sexuálně laděnými nabídkami, a to i přesto, že byl ženatý. Ta jej však odmítla. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Hitchcock k tvorbě filmu doplnil: “Nejobtížnější byl záběr, ve kterém je zachycen výbuch benzinové pumpy z pohledu racků. Při řešení výtvarné stránky filmu jsem se inspiroval obrazem Výkřik Edvarda Muncha, pocitem bezútěšnosti a šílenství v jakési pustině, která vyjadřuje vnitřní rozpoložení člověka.“ [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama