Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Rumplcimprcampr je rozprávková postava známa z príbehov bratov Grimmovcov. Zlomyselný škriatok, ktorý ponúkne ľuďom svoju magickú pomoc, ale následne chce za to neprimerane veľkú odmenu. Tentokrát som na neho náhodou natrafil, keď som zhliadol českú televíznu rozprávku, ktorú v roku 1997 natočil režisér Zdeněk Zelenka. Bolo to úbohé po všetkých stránkach. Réžia silne podpriemerná, kamera takmer amatérska, herecké obsadenie otrasné. No a absolútnym vrcholom tejto filmárskej kopy hnoja je stvárnenie samotného Rumplcimprcampra. Štylizovali ho do polohy slizkého afektovaného transexuála. Pôvodne som chcel tomuto titulu dať aspoň jednu malú hviezdičku, ale keď som si to teraz takto skompletizoval, dospel som k názoru, že je to úplný odpad! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Strašné postsynchrony. Dialogy zní nepřirozeně, je to buď moc hlasité nebo studiové, rozhodně ne jak namluvené v reáliích, kde se celý příběh odehrává. A nato, že to byla slušně výpravná a exteriérová pohádka, děj byl neskutečně prázdný. Čekání na záporáka trvalo celou hodinu a ještě to bylo těžce přitažené za vlasy. Námět tu byl tak na 20 minut a to jsem ještě moc přející. Neskutečné, jak se mohla pohádka s takovým obsazením nevydařit. Sám jsem překvapen. A mrzí to i proto, že hudba často navozuje moc příjemnou atmosféru a celá pohádka je v lehkých, světlý a radostných barvách. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem hezká, zajímavě obsazená pohádka, s pěknými interiéry a především exteriéry, která ale stojí a padá na hlavním záporákovi, jenž je opravdu spíše k smíchu. Pro malé děti je to určitě zábavné, pro větší a dospělé příliš uvřískané. Možná by této Werichově pohádce více slušelo obyčejné, kratší, zhuštěné a zjednodušené televizní zpracování. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Já se vážně divim, že se Zdeněk Zelenka dokáže tak dlouho držet na ČT u natáčení pohádek, když už před mnoha lety dokázal natočit takovouhle nudnou ptákovinu. Příšerný Kepka jako Rumplcimprcampr, který z něj udělal prapodivného pitomce, místo pořádného záporáka. Všichni ostatní známí herci zbytečně přehrávají, ale těžko jim to v rámci bezduchých dialogů o ničem zazlívat. Snaha zakomponovat do děje několik dalších vedlejších postav (Brodská, Merunková) úplně vymizí do prázdnoty. Děj je tak triviální, že i dětem bude muset připadat naprosto tupý a bez nápadů. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, která je v podstatě o ničem. No, koukat se na to sice dá, ale nedoporučuji ji. Nevím, co víc napsat, je to jaksi přepatlané, nefungující, o nic nepřijdete, když tuto pohádku neuvidíte. Nejvýraznější postavou je zde postava Rumplcimprcampr(a), kterou ztvárnil Jaroslav Kepka. Verdikt: 2* a 40 - 50 %. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Božidara (Andrea Elsnerová) panu králi tvrdí, že neumi lhát. Na začátku ale podvodnicím lže o princi. (JT19)
  • Příbytek podivínského mužíka se točil u hradu Valečov. (JT19)

Reklama

Reklama