Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Maq 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka je vážná, napínavá, zločinec vždy rafinovaný a detektiv geniální. Postupně se však, myslím tak od šedesátých let, začaly v literatuře prosazovat detektivky nového typu. Zápletka je často postavená na náhodě, omylu, nedorozumění. Vzniká prostor i pro humor. --- Takovou detektivku natočil v roce 1976 Hitchcock. Je to vzhledem k době i režisérovu zavedenému renomé docela odvážný počin. Ale zdá se mi, že už tehdy byly k dispozici i originálnější předlohy. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Voľnomyšlienkárska príbehová pohoda na poobedňajšie strávenie. To by nebol Hitchcock, keby kriminálne pozadie neobsahovalo záhady a prvky čierneho humoru naviac. Ale už v tom nie je ten skutočný motor ani záujmové zanietenie, počas deja som viacmenej rezignoval a dopozeral, ako trhal a mädlil. Možno už si Hitch nebol taký istý a asi už netrebalo takto experimentovať s dejovými zvratmi a so sériou nepravdepodobností v tak kvázi odľahčenej veci. Ja mám majstra pochopiteľne radšej v klasických psychologických trileroch, Family plot ale i tak obstojný priemer. Za napínavý záver. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Mistrovo loučení sice není geniální jako některá jiná díla, v Hitchově filmografii se jedná jen o průměrný kousek, pořád ale stačí na 4* a vysokou kvalitu v rámci svého žánru a doby vzniku. Největší problém vidím v tom, že prostě nikdo ze zúčastněných není James Stewart, Cary Grant nebo Grace Kelly. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

S Alfredem mám prekérní problém - buď se hantýrkou Wall Street jedná o jednorožce (start-up s valuací nad 1 mld. USD) nebo o ekonomický propadák, jehož účetní závěrku bych z pozice člena představenstva vážně nerad schvaloval. No, a Family Plot je přesně tím druhým případem ergo pokud neuvidíte, nezchudnete. 36 % ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Oba Hitchcockovy příspěvky k "drsným sedmdesátým" jsou kvalitní (i když "Frenzy" je lepší) a vůbec neprozrazují věk svého autora. Herci a scénář jsou tu pravda trochu slabší než u Hitchových filmů předchozích dekád. Ale podobně jako "keoma26" jsem měl při sledování několika scén ("přechod na přechodu") pocit, že "Rodinné spiknutí" musel Tarantino ve své videopůjčovně sjet minimálně desetkrát. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Ve svém posledním filmu se Hitchcock "ukáže" ve 41.minutě jako silueta za dveřmi kanceláře. (Němi)

Reklama

Reklama