Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

swed 

všechny recenze uživatele

"Marnie" jsem z Hitchcockových filmů viděl jako poslední a nemám ho proto tak nastudovaný, jako většinu ostatních režisérových děl. Po prvním zhlédnutí musím poznamenat, že je to značně netypický snímek, který je nemožné žánrově zařadit. Hitchcockovy nejpovedenější filmy (Vertigo, Psycho, NSSL...) byly charakteristické tím, že nabízely kromě zápletky i hlubokou studii postav a jejich obsesí. Marnie je trochu jiný případ (a to doslova:). Největší důraz je tu kladen na psychoanalýzu a všechno ostatní je téměř druhořadé. Film tedy můžeme vnímat jako logické vyvrcholení Hitchcockovy tvorby, jejíž nejdůležitější motivy jsou obsaženy právě v tomto snímku. Je tedy zřejmé, že "Marnie" nemůže být tak divácky atraktivní film (žánrová nevyhraněnost), jako režisérovy ostatní klenoty. To ale vůbec nevadí. Další zajímavostí je sama hlavní hrdinka a její představitelka Tippy Hedren, jejíž ztvárnění role bylo pro film klíčové. Hedren úkol zvládla na výbornou a zařadila se vedle Kim Novak a Grace Kelly k Hitchovým nejlepším herečkám. Také musím připomenout, že žádná jiná hlavní ženská hrdinka nedostala v režisérově filmografii takový prostor, jako právě postava Marnie. Film "Marnie" je tedy Hitchcockovým posledním opravdu povedeným snímkem, na jehož plné docenění potřebuji minimálně ještě jedno zhlédnutí. ___ EDIT: Napodruhé navyšuji skóre. Dovolím si tvrdit, že "Marnie" je přesně tím filmem, u kterého se postupem let přehodnocuje jeho kritické přijetí a kvalitativně vstoupá vzhůru (viz "Vertigo"). 9/10 ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Marnie má svoje predpoklady na úspech vďaka starému dobrému Hitchcockovi, ktorý vie brilantne narábať s atmosférou zdá sa, že v každom svojom filmovom počine. Tentokrát stavil na hlbinný psychoanalytický fenomén, čím vnáša do filmu nové spestrenie. Rozhodne je to iný Hitchock, možno menej "akčný" a viac romanticky sýtený. Takisto na vyvrcholenie a rozuzlenie čakáme o niečo dlhšie ako sme zvyknutí. Celkovo má však pekne zvládnutú obsahovú aj formálnu stránku, až na pár odpustiteľných minimalistických chybičiek ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vo filme bezpochyby cítiť Hitchovu prácu (výborné po formálnej stránke), fakt je ten že po produkcii vo mne ostala istá pachuť. Hoci scenárista načrel do psychoanalýzy a celkom zručne, paradoxne práve psychológia niektorých postáv bola v mojich očiach pochybná (predovšetkým tú patologickú náklonnosť Conneryho k Tippi som mu "nezožral").Krimi rovina nebola dostatočne krimi a dramatická línia pôsobila trochu kŕčovito. V rámci Hitchovej tvorby sa jedná o mierny podpriemer, čo v rámci normálnej produkcie znamená stále velmi dobrý priemer:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré psychologické drama s několika přímo úžasnými scénami (kromě loupeže stojí za pozornost samozřejmě i nervy drásající závěr s koněm a vším, co přijde pak), výborným výkonem Tippi Hedren a stoprocentně romantickou hudbou Bernarda Herrmanna. Kdyby ale byla Marnie o nějakých 20 minut kratší, ohodnotil bych ji ještě lépe. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

A je to tady opět. Psychologicky laděný thriller z dílny největšího mistra ever forever Hitche, kde se nám vedle mystiky taky rozjíždí pořádná romanťárna! Co já bych bez něj dělal, vždyť všechny romantické filmy se můžou jít zahrabat. Tu dokáže nejlíp vykreslit on a k tomu přikořenit nějakou tou špionáží nebo úchylkou nebo čímkoliv jiným. Tippi se mi líbila už v Ptácích a Connery mi sedl. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (22)

  • Po filme Vtáci (1963) ide o druhú spoluprácu režiséra Alfreda Hitchcocka s herečkou Tippi Hedren. (ČSFD)

Reklama

Reklama