Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (64)

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Královnička je krásná, ta je vám tak krásná. A i přesto, že je mi navíc i sympatická a líbilo se mi, jak Jenna hrála, nějak to nestačilo. Chtěla bych víc politiky, víc pletichaření, víc všeho toho s čím se musela po nástupu na trůn potýkat, víc reálného života a méně zamilovaných pohledů. Vždyť prostřední díly nebyly o ničem jiném. V patnácti bych možná byla nadšená, ale teď mě to baví asi tak prvních 15 minut. Navíc mé hříšné myšlenky patřily lordu M. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Je to taková červená knihovna. Jakoby předlohu napsala Rosamunde Pilcherová… a značně si vymýšlela ohledně osobních vztahů historických osob a dějinných událostí. Obyčejný dokument o skutečné královně Viktorii by byl mnohem víc vzrušující. Přestože finále třetí řady končí dvojitým cliffhangerem, mě vůbec nezajímá, co se s těmi unylými postavami stane v příští možné sérii, a doufám, že už žádná nebude. ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

Oproti The Crown méně politické, více vztahové a celkové někdy až s nádechem romantického dramatu. To je škoda, protože u The Crown je to vyvážené vše, a proto to hodnotím výš. Jinak ale naprostá spokojenost. Victoria je nádherná, Lord Melbourne neskonale charismatický a Albert je ten správný "Němec", který disponuje kromě velmi specifického šarmu a gentlemanství pořádným drajvem. Už se těším na další série, kde se snad dočkám plného startu průmyslové revoluce a celkového rozkvětu Anglie vůbec. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tušila som, že seriál v ktorom sa znovu "stretnú" Doctor Who a Torchwood, nemôže byť zlý. V podstate som sa nemýlila. Myslím, že Jenna urobila dobre, že Doctora opustila, kvôli tomuto seriálu, oni by ju časom vymenili tak či tak a jej fanúšikovia (teda ja) by prišli o mnohé. Uvedomujem si, že tomuto seriálu by sa dalo mnohé vyčítať a preto ani nesiaham po piatich hviezdičkách. Na druhej strane som si však užila krásnu osemdielnu jazdu, pri ktorej som sa ani na sekundu nenudila. Preto nižšie ako pod štyri hviezdičky tiež ísť nemôžem. Teším sa na druhú sériu a vrhám sa do spárov koruny... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Skvostně výpravný seriál se soustředí hodně na citový, rodinný a soukromý život mladé královny. V pozdějších epizodách se věnuje i historickým událostem. Je dobře natočený a nedělá svým tvůrcům ostudu. Diváci ho můžou zhlédnout bez pocitů trapnosti nebo směšnosti. Nemám žádné větší výhrady, zároveň však nemám nic, za co bych ho vychválila nad ostatní povedené série z historie. Všechny řady si poklidně uplynou, divák je dodívá a nemá potřebu vidět je znovu. SHRNUTÍ: Chtělo to víc dramatu. I příšerný masakr v Afghánistánu nebo děsivý hladomor v Irsku byly hladce uměřené. P. S. Hodně nesmyslný vrchol viktoriánské éry je stavba Křišťálového paláce. To fakt dali snad víc. ---- Mrzí mě, že v pozdějších dílech zmizela postarší nechtěná dvorní dáma. Protože ona byla většinou puritánská xenofóbní osina v zadku. Ale několikrát dokázala, když došlo na lámání chleba, tak velmi suše a cynicky, uměla poradit, pomoct a podržet. ()

Galerie (796)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli roli panovnice se musela Jenna Coleman přiučit například tančení waltzu nebo jízdě na koni v dámském sedle. (mar48)
  • Stanice ITV původně zamýšlela pořad jako mini-sérii, ale po velkém diváckém ohlasu se rozhodla z Victorie udělat televizní seriál s větším počtem sérií. (tessincolor)

Reklama

Reklama