Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Lina si vzala nepravého muže. Johnny před ní nejprve zatají svou skutečnou finanční situaci a později skrývá i svou vášeň pro dostihy. Když je zabit jeho blízký přítel, Lina pojme podezření, že vrahem by mohl být její muž. Oprátka nad Johnnym se, zdá se, začíná utahovat, a příběh drží diváka napnutého až do dramatického finále, v němž odhalí Cary Grant svou pravou tvář! A nebo ne? ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, který doplácí v deformovaném scénáři na přetahování mezi režisérem a producentem o to, zda je Grantova postava skutečně vrahem (preference Hitchcocka), nebo je to celé jen paranoia J.Fontaineové (názor studia), je přesto znamenitým kouskem filmařiny, zejména v tom, jaký Hitchcock „donutil“ Granta podat komplexní herecký výkon. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Můj velmi velmi oblíbený Hitchcock. Značnou část taková pěkná romance a pak narůstající atmosféra nedůvěry a strachu. Film si mě získal hlavně svou ústřední dvojicí - Cary je tu (ač ve stínu, toho, že je podvodník a dokonce vrah) nesmírně okouzlující, vlastně většinu času vystupuje jako ve svých komediálně laděných snímcích - s šarmem a světácky a jen občasně a postupně častěji sledujeme společně s hlavní hrdinkou různá zneklidňující fakta. Cary byl ve své úloze perfektní a své postavě přesně vtiskl náznak skrývaných úmyslů a tajemna. Vynikající a Oscarem po právu oceněná krásná Joan Fontain působí jako vždy křehce a pro roli nevinné, Carym okouzlené Liny byla, myslím, tou nejlepší volbou. Hitchcock ji obsadil dvakrát, takže patřila společně s Ingrid Bergman nebo Grace Kelly mezi jeho oblíbenkyně. Četla jsem asi desetkrát, jaký Hitchcok plánoval závěr a bylo by to asi velmi zajímavé :), nicméně skutečný konec je pro mě naprosto ok. :) Spolu s Notorious moji nej černobílí Hitchcockové před jeho zlatými padesátými. :) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl romantický - něco jako Prázdniny v Římě, ovšem pak nastoupil ten pravý mistr thrilleru Hitchcock a napětí by se dalo krájet. Škoda toho neslaného nemastného závěru, jinak byl scénář bez chybičky. Od až násilně šťastného zakončení filmu mám utkvělý pocit, že to byl happyend pouze falešný a že ještě během titulků Cary Grant tu svoji chytrou a podezřívavou manželku z vysokého útesu přeci jen shodil a pak si pískal temnou melodii... Oba hlavní představitelé byli skvělí, zvláště plaché Joan Fontaineové jsem věřil každý pohled oka i každé podezření. A skvělá černobílá kamera. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=mYG5qbnArEM&feature=related ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Je to Hitchcock a je to skvělý film, nelze mu vytknout nic, snad až na zklamání na závěr. Kde jsem čekala napětí, objevil se klid. Závěr je velmi slabý a je škoda, že tentokrát toto Podezření nebylo ničím jiným, než nešťastným nedorozuměním. Alfréd se mě celou snažil navnadit a já se těšila, jak se ze sobeckého a lehkovážného manžílka vyklube vrah nebo pořádný parchant (větší, než se celou dobu ukazoval) a on je to nakonec jen zoufalec. Podezření se stupňuje a přibývá stále nových a nových důkazů, které se nakonec vyjeví jako falešné, stejně jako moje čekání. Škoda. Sice to byl Alfrédův záměr, ale s tímto filmem jsem se neshodla. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Johnnie (Cary Grant) nazývá svou vyvolenou (Joan Fontaine) "Monkey Face" a učiní tak ve filmu celkem devatenáctkrát. (SeanBean)
  • I když závěrečná scéna nebyla dle režisérových představ, byl nakonec rád, že mu studio RKO Radio dalo svobodnou ruku při natáčení. (SeanBean)
  • Rozhlasová verze příběhu „Podezření“ byla vysílána poprvé v roce 1942 a svou roli namluvila Joan Fontaine. (SeanBean)

Reklama

Reklama