Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman a Julie Andrews vytvořili hlavní role v klasickém příběhu o mezinárodní špionáži odehrávající se v době železné opony. Newman hraje světově uznávaného vědce Michaela Armstronga, který přijíždí se svou snoubenkou a asistentkou Sarah Shermanovou (Andrews) na mezinárodní fyzikální kongres do Kodaně. Tam si Sarah omylem přečte vzkaz pro Michaela a zjistí, že tajně pracuje ve službách východního Německa. Nebo nepracuje? Když Armstrong objeví přísně tajnou informaci, je pár stržen do pulsující honičky s nepřátelskými agenty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Uf...mám z Torn Curtain zmiešané dojmy a pocity. Jasné, že Hitch nemôže natočiť nejaký paskvil, je to Pán Režisér. Napriek tomu mám pocit, že film sa celý čas kryštalizuje a ako tak dej plynie nevykryštalizuje sa v podstate v nič. Chvíľu nudí, chvíľu napína nervy, potom nejaká vata a pod. Hitchovi neodpustím tú katastrofálnu spätnú projekciu (jeho výrazná slabina), ktorá je na rok 1966 fakt príšerná ako aj lacné interiérové kulisy..V kontexte Maestrových filmov je to "len" priemer... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Možná trochu netypický Hitchcock, ale i tak velmi kvalitní špionážní thriller, který hravě strčí do kapsy většinu bondovek. Paul Newman sice již překročil čtyřicítku, ale stále vypadá jako mírně přestárlý puberťák. Mistr se vydal za železnou oponu, aby zde natočil pořádné drámo. A ačkoliv je patrné, že to nejlepší má za sebou, stále ještě má co nabídnout nejen svým fanouškům. Pokud mohu vytknout, tak zase ta pitomá zadní projekce, ale to je vlastně to jediné co lze Mistrovi během jeho režisérské kariéry vytýkat. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle dělat někdo jiný než Alfréd Hitchcock tak by si pošmákl, ale on opět dokázal, že některé dramatické scény někdy absolutně nezvládá. Tak já namaluji "pí" na písek abych se neprozradil a pak ho tam nechám ? Bitka v domečku s vrcholkovým odtáhnutím do trouby to fakt teda bylo něco. Jasně, zase mě všichni budou říkat, že to je genialita Alfréda Hitchcocka, ale pravdou je, že ten Vás mistr strachu a hrůzy z tak skvělýho námětu a hereckýho obsazení vykřesal stěží jen průměrný film. Já už se tomu musím úplně smát jak je tenhle člověk nekriticky zbožňován, protože natočil vraždu ve sprše, to je opravdu trgédie s komedií dohromady. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Špionážní thriller v hlavní roli s mým oblíbencem v rukou geniálního režiséra sliboval hodně, leč výsledek v mém případě byl velmi slabý. Nemám nic proti pomalým rozjezdům, ale jsem alergický na nudu, což je právě to, čeho jsem se zde dočkal nejvíce a ta neustála optimistická hudba je dost iritující. Pro mě zatím nejslabší počin od Hitchcocka. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Díky Hitchcockově režii snesitelné dvouhodinové WTF. Scénář je sice neskutečně dementní a soudruzi ze Státních Bezpečností celého východního bloku se při jeho sledování museli prohýbat smíchy. Závěrečná třetina už je spíše nechtěná komedie, zvýrazněna Hitchcokovou snahou křísit napětí z absurdních zápletek typu autobus, či divadlo. Do toho nesympatická Andrews jako zářivý prototyp americké ženy a vlastenky... Holt když si studio dupne, i Mistr musí tancovat dle jejich přání. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Hitchcock dále toužil po Anthony Perkinsovi, aby hrál profesora Armstronga, ale studio prosadilo Newmana. (Kulmon)
  • Hitchcock chtěl, aby hlavní ženskou roli hrála Eva Marie Saint, kterou obsadil již do filmu Na severoseverozápadní linkou. (Kulmon)

Reklama

Reklama