Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprosto nehorazna slatanina. Ve filmu se bez nejakyho vetsiho smyslu stridaj sceny z knizky, sceny v nemocnici, do toho halucinace coby muzikalovy cisla a sem tam tu je naka scena z detstvi hlavniho hrdiny. Musi se sice uznat, ze se v tom clovek po celou dobu vicemene orientuje, jen sem furt nemoh zjistit, co z toho a ani konec mi nejak zvlast nepomoh. To, co tenhle film vytahuje do lehkyho nadprumeru, jsou slusny pisnicky a naprosto dokonalej Robert Downey, kterej jako detektiv vypada spravne cool a jako "pizza" vypada neskutecne nechutne a hazi strasne vostry hlasky. K tomu tu je navic pekne uchylnej Mel Gibson. Nemuzu rict, ze bych se nebavil a nektery sceny jsou fakt hodne dobry, ale jako celek je to zkratka takovy o nicem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nějak mi asi uteklo o čem ten film byl. Jednalo se o drama? Komedii? Muzikál? Detektivku? Všechny tyhle žánry jsou zapletené do sebe. Většinu filmu jsem prozívala a z celého filmu mě bavili dvě scény - hudební scéna s Katie Holmes a další hudební scéna s Melem Gibsonem, který se mi z celého filmu líbil nejvíce. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem hodně nedala.. Mám ráda noir a kdyby u něj příběh zůstal, tak si chrochtám.. Téma s lupénkou je neotřelé a sem tam vtipné, ale většinou chaotické, přisprostlé a mělké vyznívající do prázdna.. Mela Gibsona navlékli do naprosto šílené masky.. Ačkoliv Robert Downey Jr. obstojně zpívá, tak nechápu, proč pouští jako playback oldies v původním znění a herci jen otevírají pusu (při každé písni mají logicky jinej hlas).. Zavání to dadaismem.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je libo přesvícenou nemocnici nebo krásně atmosferický noir? Nevyzpytatelný filmový trip s hrubozrnným slovníkem v každém druhém políčku, legendárními songy a Robertem Downeym, který si podmaňuje každou scénu. Na diváka je celý film šílený podraz, protože snad neexistuje jednoznačný způsob, jak si tu kterou scénu vyložit, ale díky sympatické odvaze přeskakovat od sexuálních otevřeností k muzikálu a od nerozdýchatelné satiry k poutavé psychologii se nemůžu nijak výrazně zlobit. Tenhle typ beznadějného hledání základní příběhové nitě mě totiž baví. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Zo Spievajúceho detektíva mám veľmi rozpačité pocity... Počas sledovania filmu som myslel na hodnotenia v rozmedzí "odpad!"-u až po 4 hviezdičky. Tak poďme na to postupne: 1.) Filmu je bez akýchkoľvek pochybností originálny. 2.) Hudba ("muzikálová" časť filmu) je výborná. 3.) Robert Downey Jr. je výborný. 4.) Miestami je film vtipný. 5.) Väčšinou je film nepochopiteľný. 6.) Divák sa v deji (?) stráca. 7.) Nakoniec to všetko nejako do seba zapadne a začína to zmysel dávať. 8.) Po niekoľkých hodinách pochopíte, ako to asi bolo. 9.) Vo filme hrá aj Mel Gibson (takmer nepoznateľne zamaskovaný). => Takže takto nejako to vyzerá so Spievajúcim detektívom. Dve hviezdičky sa mi zdajú málo (vzhľadom na konečný pocit z filmu), štyri veľa (vzhľadom na rozpačité pocity počas pozerania filmu). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama