Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbí,je to taková nenáročná oddychová fantasy pohádka.. Drak sice vypadá velmi nepřirozeně ale nahrazují to vtipné momenty zejména při počátcích vztahu mezi Jiřím a Lunnou :-) Dobrý je i M.C. Duncan v roli žoldáka El Cabilla .. no a Patrick Swayze už zahrál i lépe,tohle mu příliš nesedlo,takový slizoun ...70% ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Pekná oddychovka a rozprávka v zábavnej forme.. Kvalitu hereckého obsadenia nie je potrebné hodnotiť.. dej je síce jednoduchý, ale v ktorej rozprávke nie je? Myslím, že na nedeľnajšie poobede vhodný film.. To, že je na csfd vedený tento film ako akčný či romantický si treba odmyslieť..na to sa tento film nehrá..je to čisto film pre oddych, kde treba vypnúť hlavu a zabaviť sa.. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to přejmenovat na „Legenda o Jiřím a dračím vejci“. Žádný drak tu totiž skutečně nefiguroval a když, byla to naprostá, digitální hrůza, která shazovala jinak celkem pohodovou, byť lacinější výpravu. Postavy celkem ušly - pěkná princezna, sympatický stařík, přestárlý Swayze jako princ, atd. Jen mezi nimi nefungovala žádná chemie. Příběh byl nudný, nezáživný a i když se snažil o různé fórky, nebo zpestření ve formě zběsilých soubojů, na dobrou pohádku to zkrátka nestačilo. Série Dračího srdce tohle dělala mnohem lépe a hlavně - byla o dracích. Tady neměli skoro žádnou váhu a vůbec nic jsme se o jejich účelu existence nedozvěděli. Nemůžu jinak, o doslova odpudivý snímek nejde a zkouknout se jednou dá, ale mě nebavil a nevzbudil ve mně ani žádné emoce. Plus ke konci to byl už takový mišmaš nesmyslů, u kterého jsem div nekoukal každých 5 minut na čas. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že občas ráda zapomenu na strasti všedního dne odlehčeným žánrem, v němž se snoubí dobrodružství a romantika, v tomto případě vystavěné na jedné z nejznámějších středověkých legend, která je však trefně upravena a převyprávěna směrem k novověkému divákovi. Takhle si vyhrát s legendou, to se nebývale povedlo! Připouštím taky, že na komediální nádech bývám u těchto filmů velmi háklivá a tak po několikátém shlédnutí plesám a žasnu, neb se mi to nejen líbí, ale celý film to nádherně okořeňuje. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Někdo asi natočil slabší chvilky z Purefoyova šermířského tréninku na Solomona Kanea, doplnil je záběry na protivnou, anorektickou vedoucí bufetu (prej princezna!) a ukecal Hříšného Kance Patrika a několik dalších umělců, aby odhuhňali jakési repliky. Rumburak ve střižně pak přidal malovaného draka, který jen zaštěkat a vytvořil tím fantasy jako stvořenou pro vysílání mezi Šehrezádou a Pitevnou v Morové ohradě. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama