Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O špetku lepší než Piráti z Karibiku co nám slíbili vyjetou princeznu, ale pořád nic moc. Co se pohádek týče, tak tenhle žánr už pro mě co jsem vyrostl není přitažlivý, ale přesto mě dokáže fascinovat do jakých sraček se dneska propadnul možná bych měl ještě přehodnotit ty starý kousky... A nebo radši ne, konec pitvání.10% ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Téměř úplně souhlasím s flankerem, zmatený příběh plný kravin a nelogičností, nevalného herectví a veletrapných padouchů v čele s Hanzlíkovým (bez)mocným čarodějem nespasí ani Vaculíkova zoufalá snaha zachránit svým solidním herectvím co se dá, ba ani mimořádně šukézní Lucie Černá a její neméně prohrábnutní hodná královská matka Markéta Zehrerová, za něž tedy tu jednu * navíc přihazuji. ()

campix odpad!

všechny recenze uživatele

ČT1 se svými novými vánočními pohádkami nachází stále větší dno. Letos zabodovali opět na plné čáře a Pravý princ je opravdovým pohádkovým odpadem. Takhle zoufale neoriginální a nezajímavou pohádku už jsem dlouho neviděl. Logiku byste zde hledali marně, ale tak je to pohádka a v tomhle oko přimhouřit můžeme. Zbytek ale nestojí ani za zlámanou grešli. Takhle opravdu ne. Pak se diví, že lidé koukají stále na ty samé klasiky, ale tímto průjmem to opravdu nezmění. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní pohádka roku 2016. Nebýt Vaculíka a jeho velmi slušného charisma včetně pár slušných vtípků a jeho věčně dobré nálady by to bylo o stupeň hůř. Takto vznikla pohodová, parádně výpravná, ale místy i docela slušně hluchá pohádka. Především scény s Kornem jsou vyloženě amatérské a v profesionálně dělané pohádce nemají co dělat. Ovšem oceňuji, že na Štědrý den nelétali v televizi žádní čerti, ale záporák Hanzlík, který přeci jen má lepší charisma. Nutno také dodat, že za poslední roky šlo určitě o jednu z těch slabších pohádek. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)
  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)

Reklama

Reklama