Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Panoptikum jsem si ihned zařadil do své imaginární složky tzv. podivných horrorů. V této složce mám už např. Cravenovy Lidi pod schody. Pakoptikum je svým způsobem opravdu podivně pojatý horror, Sám o sobě, příběhem, stylem vyprávění, není nijak extra moc dobrý, je to v podstatě jen klasický průměrný slasher alá mládež v ohrožení své doby. ALe ta připdaná bizarnost, to prostředí a hra s jeho prvky a parametry, hudba, zvuky a rafička pořád ve škále podivnosti a bizarnosti (stará vyžilá kozatá vědma honící Frankensteina) z toho dělá velmi zajmavou podívanou. Možná je nakonec kladem i fakt, že se mi tento fim pod kůži dostával poměrně dlouho a chvíli trvalo, než jsem mu přišel na chu a zjistil, že je to parádička. Další dílek do skládačky přesvědčení, že Hooper není vůbec špatný režisér a že točil dobré filmy. Mám je rád, a odteď si k nim řadím i Panoptikum. Opovažte se přede mnou říci, že je Hooper barbal. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper nakrútil výborný hororový slasher, korý už v prvých minutách naznačuje, že pôjde o film, ktorý je atmosféricky priam dokonalý. A preto staré horory budú nenahraditeľné. Dnes sa všetko prerába, ale k čomu to. Staré čisté hororové jazdy ma vždy nadchnú, pri prvom pozeraní to je bomba. A u Fanhouse tomu nebolo inako. Herci sú veľmi dobrí a príbehová kostra je veľmi jednoduchá. Skupina kamarátov sa budú hrať na hrdinov a skončia zle. Budú bojovať o holý život vnútri akejsi atrakcie. Veľmi dobre nakrútený film s výbornou atmosférou, ktorú ešte vylepšuje skvelá a desivá hudba. Takto si predstavujem čistú, nefalšovanú hororovú jazdu, ktorá obsahuje všetko to, čo by mali horory obsahovať. Nič viac, nič menej. /75% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som od tohoto filmu,že sa bude uberať podobným štýlom ako voskové múzeum,ale to bol omyl viac by som ho porovnal už viac krát zmieneným Texaským masakerom motorovou pílou.Veľmi slabý rozjazd ale završený krvavým finále.V takomto prostredí sa dá navodiť dosť slušná atmosféra ale filmu sa to podarilo len v pár momentoch,hlavne v závere.Film poukazoval na pár filmových hororových klasík,mne sa páčila hlavne tá čo kopírovala Psycho.Aj s maskami to bolo na veľmi vysokej úrovni,keď sa ukázal kto sa skrýva za maskou Frankesteina,tam to bolo prekvapivé hnusné monštrum.A musím ešte dodať veľmi dobre sa pozeralo na mladučkú E.Berridge.Predvídateľné,niekedy morbídné a keby sa popracovalo na atmosfére,tak určite idem aj na vyššie hodnotenie. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Old schoolový slasher,který hodně poukazuje na díla ještě staršího data(Halloween,Hooperův texaský masakr,aj..).Po zdlouhavém ůvodu se rozjede zábava z typické staré školy a člověka už jen mrzí,že se takové filmy v dnešní době téměř netočí a to ač jde o nejtuctovější námět pro horor-zmutovanej krypl versus parta teenagerů.Prostředí pouťového ,,Domu hrůzy´´ je vynikající.Celkově 3,5 * ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Hooperovi sa podarilo vyvolať lunaparkovú náladu kolotočov, strelníc, strašidelných domov a obludária, v ktorom sú vystavované na obdiv hračky prírody, rôzne zvieracie a ľudské abnormality. Táto atmosféra, dotvorená hudbou z verklíka, už patrí minulosti, ale predsa má jedinečné kúzlo. Úvod filmu sa nesie v znamení odkazov na Psycho a potom príde predstavovanie zdegenerovaného jedinca, ktorý svoju znetvorenú tvár ukrýva pred svetom. Vraždy, ktoré napĺňajú podstatu slasheru sa zbehnú akosi rýchlo a divákom by rozhodne nezaškodila ich duplovaná porcia. Určite si prinajmenšom zaslúžili väčšiu pozornosť. Vo filme sa tiež riešia sexuálne problémy záporného hrdinu, ktoré vzbudzujú ľútosť a pôsobia až komicky. Záverečné vyvrcholenie, ktoré je ošľahané vetrom ventilátorov, však celé predchádzajúce tápanie bohate vynahradí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Dievčatá v stane stvárnili miestne striptérky z Miami. (beso74)
  • Steven Spielberg požádal Hoopera o režisérskou spolupráci na E.T Mimozemšťanovi, ale Tobe Hooper odmítl, protože právě dělal na tomto filmu. Nakonec se spolupracovali při natáčení filmu Poltergeist. (Holina)
  • V Brazílii sa film premietal pod názvom Pague para Entrar, Reze para Sair, čo znamená "Zaplať, aby si sa dostal dnu, modli sa, aby si sa dostal von". (beso74)

Reklama

Reklama