Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30. léta minulého století. Joe (Ewan McGregor) se nechá najmout jako dělník na loď driftující mezi Glasgowem a Edinburgem. Osudovým se mu stane setkání s manželkou svého zaměstnavatele, krásnou Ellou (Tilda Swinton). Brzy se začnou intimně scházet. Jednoho dne je ale v kanále nalezena mrtvola mladé ženy. Pachatel je policií zadržen, ale při vyšetřování vychází najevo, že Joe ví o mrtvé dívce víc, než by se mohlo zdát... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (63)

marvan 

všechny recenze uživatele

Artový film, jehož nízké hodnocení na zdejším serveru není výrazem jeho kvalit. Film je to nekomfortní, pomalý až meditativní a vyžaduje značné úsilí i na straně diváka. Děj se odehrává v době beatnického hnutí v Anglii a zprostředkovává ducha hnutí mnohem opravdověji, než romantizující pohled Kerouacka. Svérázná variace na Zločin a trest, s mnohem reálnějším koncem časů, kdy bůh je mrtev a člověk mírou všeho. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

Těch 80% není jen pro mého velkého oblíbence, je to opravdu zajímavý film. Ale žádný příběh není "pro každého"... některý obzvlášť :-) Oficiální text distributora filmu škodí (podobně jako hodně jednohvězdičkových hodnocení). Jak může "idylka končit" v první minutě filmu? Leda že ani nezačala žádná idylka... já jsem ji nezaznamenala ani na minutu... čekala jsem úplně jiný film, což vůbec neznamená, že jsem zklamaná. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Spousta čaje, spousta sexu, spousta Ewana. McGregor, Tilda, Peter i Emily jsou tady super, to rozhodně. Bohužel je to nesnesitelná nuda! Od začátku víte, co se stalo a vlastně od začátku víte, že do konce filmu se už nic dalšího nestane. David Mackenzie měl evidentně složité režisérské začátky, naštěstí se z toho dostal. Britská deprese, která vlastně nemá moc čím zaujmout. Navíc tam nemáte ani postavu, se kterou byste se ztotožnili a přáli jí, prostě nic. Čekal jsem od toho mnohem více. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Vyústění mi bylo jasné po dvaceti minutách. A jelikož jsem po pětadvaceti minutách film vypnul, musel jsem si ověřit u půjčitele, že jsem měl opět pravdu, z čehož jsem měl nezřízenou radost. Brrr, typ filmu, který absolutně nemusím. Pro některé lidi na západě je asi sex a touha vlivem náboženské výchovy něco spalujícího, tajemného a nebezpečného, že o tom musí tvořit takové "zpovědi". Mě ovšem tahle nitra rozervaná libidem a vlastní idiocií vůbec nezajímají. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu otevřu ČSFD a nestačím se divit… Jen 57 %? Chápu, že Young Adam není filmem pro všechny, ale k sakru, nepřiznat mu tu špinavou atmosféru, která filmem opravdu prolézala, nepřiznat ty skvělé herecké výkony (od Ewana přes Tildu a Emily) a hlavně tu zajímavou pointu? Někteří lidé jsou vážně zaslepení. Jen v jediné věci mě tento film zklamal, a proto nedám plný počet - je až moc průhledný. Po deseti minutách hned víte, na čem jste. Nicméně to vám umožňuje sledovat právě Adamovy reakce a ten závěr… sice slovo "lahůdka" se zde moc nehodí, ale potěšilo mě, že někteří lidé ještě nevidí svět tak "růžově". Znovu říkám - tenhle film není pro každého, ale pokud mu dáte šanci a nejste z těch prudérnějších typů, tak by vás tento snímek mohl docela příjemně překvapit, stejně jako mě. 80 %. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Původně měly být všechny nahé scény s Ewanem McGregorem pro kina v USA vystřiženy, ale poté, co sám herec proti tomuto protestoval, scény ve filmu zůstaly. (viperblade)
  • První film, na jehož natáčení Ewan McGregor nevzal svou rodinu. (viperblade)

Reklama

Reklama