Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,883,840Tržby Celosvetovo $137,783,840 ║ Nemá to až také pôsobivé scény aké by si to zaslúžilo, plus rozmanitejšiu hĺbku, ale za to Tom Cruise a Nicole Kidman to slušne ťahajú, prim kamera, hudba, záver, slušný priemer. /70%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplácí sednout si jen tak před televizi a sledovat to co právě jde. Ze začátku trochu neradiční romatické drama, které se pomalu rozvijí v průběhu celého filmu a do toho hrající "pan velký" John Williams. Tom Cruise a Nicole Kidman hrají opravdu dobře a působí velice přirozeně no a Ron Howard odvedl tradičně dobrou práci. Příjemné překvapení. ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený výpravný romantický film, který velmi utrpěl Tomem Cruisem a nepříliš vytíženými střihačskými nůžkami. Závěrečná scéna závodu o půdu patří díky vynikajícímu propojení krásného obrazu, pod kterým je coby kameraman podepsán Mikael Salomon a epické hudby Johna Williamse, mezi to nejlepší, co tento film nabízí a brání jeho uplnému propadnutí do hranice průměru. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Rona Howarda mám rath, ale tohle velkovýpravné epické dobrodružství mě zase tolik nevtáhlo. Největším kladem je bezesporu nádherná hudba mistra Johna Williamse (sakra ten chlap je novodobej Mozart) a sladká Nicole Kidman. Cruise mi sem tak nějak nepasoval. V jeho roli bych si dokázal představit Piťáka. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Americký sen. To je tento film. Historický dej o splnení si najtajnejších želaní cez mnohé prekážky. Chvíľami humorný, chvíľami patetický, chvíľami hlúpy a trápny, chvíľami drzý a hnusný, ale vlastne všelijaký. No nebol zas extra super, aj keď tam bolo všeličo. Dlhý, ale zaujímavý životný príbeh obyvateľa krajiny, z ktorej prišiel, za lepším životom za oceán, obrovský počet ľudí. Ak máte chuť na dávku dobrodružstva, tento film patrí medzi tie pravé a snívajte sen o tom ako si nájsť krásny kúsok pôdy pod Slnkom, zbohatnúť a nájsť si ženu svojho života. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)
  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama