Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemíním se s nikým přít o to, že Ron Howard skutečně umí filmové řemeslo. Sice obvykle víc než jen krapet selhává po té vnitřní stránce, ale dobře se na to kouká. Pokud se tedy několikrát nezopakuje červenoknihovnové cosi a nezavrší se to naprostou haluzí. To si pak můžete vykreslovat dobovou společnost jak chcete, a některé herečky se můžou taky před kamerou vyvíjet (a svíjet) jak chtějí, stejně vás to nepřesvědčí o tom, že Book Of Days od Enyi v závěrečných titulcích není daleko příjemnější zážitek než ta ukrutně dlouhá doba před ní. Tahle story měla zůstat jen na papíře, (nejen) s Rozumem A Citem se nemůže měřit. 50% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s několika nezapomenutelnými a strhujícími scénami jako je např. finální honička za půdou, slušivým ústředním hereckým duem Cruise a Kidmanové a pro mě legendární díky nadčasové hudbě kouzelníka Johna Williamse. Možná by ale bylo lepší (i kvůli vyznění), kdyby na konci neproběhla ona nechvalně známá reinkarnace zhořklá koňskou dávkou patosu...:) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Pěkný film v klasickém hollywoodském stylu. Z dnešního pohledu se mi zdá jako jakýsi kříženec mezi Titanikem a Gangy New Yorku. Howard je dobrý režisér a dokázal tomuto na dnešní dobu možná až příliš přímočarému filmu, dodat potřebnou velkolepost, která si nezadá ani s takovými velikány srdceryvných scén jako Jih prti severu nebo už zmíněný Titanic. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Strieľaš ľudí, šliapeš im po krkoch... keď som ťa videla, pomyslela som si, že by si mi mohol byť užitočný.“ Dávam 60%, ale nedávam ich rád, ale už za pokus o epickosť (kostýmy, výprava, záverečná koňská naháňačka) si ich NAVŽDY A ĎALEKO, dúfajme, zaslúži. Jedná sa o prvý z troch (pred BÚRLIVÝMI DŇAMI a EYES WIDE SHUT) spoločných projektov budúcich niekoľkoročných hollywoodskych manželov Nicole Kidmanovej a Toma Cruisea (ak nerátame ešte napr. horor TÍ DRUHÍ, ktorý Cruise Kidmanovej produkoval). Univerzálne zručný režisér Ron Howard vedľa seba, s pomocou kvalitného kameramana, strihača a hudobného skladateľa, ukladá jeden prekvapivo nevýrazný historický romanticko-dramatický obrázok vedľa druhého. Len občas medzi ne zamieša zábavného Íra Colma Meaneyho alebo vtipnú scénku s kastrólom na intímnej partii. Mne skrátka tieto „americky tupé“ epické kvázi veľkolepé (a finančne drahé) romantiky á la LEGENDA O VÁŠNI nesedia. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi páči osudovosť. Keď si spätne predstavím čo všetko musel chudobný írsky roľník prežiť a čo všetko preskákať aby získal kúsok pôdy tak mám príjemné zimomriavky. Je tu krásne ukázané, že keď niečo človek veľmi chce a ide si za tým, tak je veľká možnosť že to nakoniec i dosiahne. To dodáva nádej a silu nevzdávať sa. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno