Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio není vědec, tudíž, tento jeho styl, beru jako amatérský pohled, na současnou situaci, pohled, skoro každého z nás. V současném světě, se dělá většina věcí pro to, aby Země zanikla, co nejdříve. My sami, jsme její zkázou. Země se otepluje, ledovce tají a vody stoupají. Tři nevyvratitelné fakty, které budou mít katastrofální dopad. Politika je veliký problém. Je to byznys, ve kterém je jeden kamarádíček, vedle druhého, který je zrovna majitelem obří firmičky, která vyrábí produkty, z palmového oleje, díky kterému se vypálí snad všechny současné, zbylé pralesy. Tohle je bohužel realita, se kterou jednotlivci moc nezmůžou. Muselo by se stát něco velkého, něco od základu. Všichni to ví, všichni to vidí, a přesto málokomu, to není ukradené. Co se týká tohoto dokumentu, jeho zpracování Vás neoslní, i tak lze říci, že je natočen celkem profesionálně. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(167/2017) / V rámci dokumentárnej tvorby nijak zvlášť film neohromí, trošičku možno pripomína Before the Flood skoršie Moorove veci. Čo je tu dôležitejšie je "message" filmu a s Capriom či bez, je takýto dokument viac ako potrebný. Nemyslím, že niečo zásadné zmení, ale aspoň podáva (smutné) svedectvo o dobe post-faktuálnej, len tak pre pripomenutie, a odkaz do budúcna, že sme o tom všetkom vlastne vedeli. (7/10) ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dost zbytečná záležitost. Je smutné, že musíme stále dokola lidem vysvětlovat, že život v přebytku není dlouhodobě udržitelný, ale ušlechtilé poselství nedělá rázem dobrý film. To nejzajímavější na Je s námi konec? je ta masivní, dream-team hudební kolaborace. Sakra, podívejte se kdo je v titulcích za položkou "Original music by:". Rozhodně chci více než jednu závěrečnou, titulkovou skladbu. 35 % ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Velký dík a respekt Leovi, takovéto lidi teď opravdu potřebujeme. Už je skutečně nejvyšší čas něco pro tu naši Zemi udělat. Nikdy nepochopím, proč velká část lidí věří raději mudrlantům typu Klaus nebo Trump, namísto opravdovým odborníkům, vědcům, kteří jsou 100x kompetentnější se k tomuto vyjadřovat. Faktických důkazů o globálním oteplování už "naštěstí" přibývá natolik, že již nebude možné to populisticky bez jakéhokoliv vysvětlení smést ze stolu s tím, že nic takového se neděje. Dokument doporučuji všem! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bezradné. Já chápu potřebu tohohle dokumentu, který se u nás jeví zbytečně a polopaticky, ale v Americe je samozřejmě diskurz jiný a je potřeba lidi přesvědčit, že se něco děje. Tenhle film to ale nezvládne, protože čistě intuitivně míchá fakta s emocemi, což může fungovat jen tehdy, když divák názor sdílí a potřebuje ho například jen ukotvit. Na nepřesvědčené to má přesně opačný účinek. Když to tedy vezmu tak, že tenhle film je užitečný jen v prostředí, kde se na změnu klimatu nevěří, ale přitom nemá moc ničí názor změnit, posouvám se do bezcílného začarovaného kruhu. (S DiCapriovým pocitem sebedůležitosti problém nemám, do značné míry je ten pocit oprávněný a je jeden z mála herců své generace, kdo funguje jako velká instituce á la 90s. Je teda jenom na místě, že s tím aktivně pracuje.) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama