Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Takové divné sci-fi. Ovšem Sander byl tehdy ještě štíhlý, dnes by potřeboval pár kilo shodit. Ty bílé plavky mi do kukuřice připadaly směšné, modelové na pláž, nikoli do práce. Ale to by zase nebylo erotické. A obluda – taková z typické hollywoodské dílny. Obličej žádná velká fantazie. Klasické „C“. Protože od „B“ očekávám více. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců jako další z velké hromady (bohužel často nekvalitních) sci-fi o mimozemšťanech chvílemi příjemně překvapuje, i když jako celek stále patří do slabšího průměru. James Spader je určitě ozdobou, i když spoře oblečené ženy v kukuřičném poli jsou lepší, a odvede si zdárně své. Horší je to s příběhem, který možná v náznacích připomíná The Thing ( vetřelec někde na Antarktidě a skupina lidí uzavřená v jednom objektu), ale to ani nevadí, protože téhle spojitosti výrazně nevyužívá. Scénář je slabší a chvílemi silně předvídatelný,a le má i dobré okamžiky, stejně jako průměrné triky, které s klasickým přimhouřením očí, nebudou sci-fi fanouškovi vadit. Několik nápadů a okamžiků opravdu stojí za shlédnutí, ale jako celek je to film na jedno podívání, který není natolik silný tématicky ani myšlenkově, aby přitáhl zpět diváka. ()

Reklama

Zombo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, lehce nadprůměrné scífko, vykazující známky béčkovosti několika dialogy a scénami. Zamrzí klasicky zdlouhavé počáteční pochybování o mimozemském organismu, takže první polovina filmu by mohla někoho nudit. "Mimouš" by také snesl méně všední vzhled, už mě štvě, jak vypadají všude stejně - oči, tvar hlavy, sliz - jako přes kopírák. Napraví to velmi pěkné efekty ke konci (uvadání kukuřice, loď, nukleární výbuch). Název trochu mate, žádnou akci ve stylu Vetřelce v něm nehledejte, a proto Alien Huntera doporučuji raději jen příznivcům žánru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Produkčne to pôsobí ako taká dvojepizóda nejakého mysteriózne sci-fi seriálu typu Akty X, ale dejovo to je tragédia. Ten námet by vystačil na 40 minút. Takto ho zbytočne strašne naťahovali a nevedeli sa celý čas rozhodnúť, či to má byť seriózne sci-fi alebo béčkový brak o vraždiacich mimozemšťanoch na odľahlej podzemnej základni. Výsledok je nefunkčný a strašne nudný mišmaš. Ešte prvá polhodina je ok. Hlavný hrdina Spader v časoch, keď bol ešte za sexidol, je sympaťák. Človek je zvedavý aká sa z toho vykľuje záhada. Ale postupne sa tí extra vedci začnú chovať jak dementi, nedodržujú žiadne základné postupy, aby sa chránili a začnú chcípať jeden za druhým. A ani tá záhada nie je ničím zaujímavá a mimozemšťania sú neoriginálny a trikovo holt televízny. Takže celkovo tragédia a z mojich dvoch trashomilov, ktorých mám v obľúbených, tentoraz trpel dočasným pominutím zmyslov vegáč. 3/10. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Mě zaujal v jedné z rolí můj hrdina z dětství osminásobný olympijský vítěz ve sprintu a v dálce Carl Lewis. Jinak je to vcelku příjemný mix Věci, Kmene Andromeda a Akt X i s nezbytným kukuřičným polem. Z mnoha sci-fi filmů to vypadá, že mimozemšťani jsou milovníci popcornu. No alespoň budeme mít s čím obchodovat. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)
  • Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama