Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi jediný film, kde se mi Culkin líbil. "Máš nás jen pustit domů a ne nás tu buzerovat. Jsem Američan a mám svý práva. - Maisy buzerovala jsem? - Řekla si dvakrát hovno. Jednou doopravdy.- Mám lepší práci než hlídat vás dva. Hajzlíci - Co třeba? Kámošky žádný nemáš. - Mlč ty odporný červe. - Rozdáš si to?" a ten jeho pohled k tomu. Tady oproti sám doma byl opravdu vtipný a k popukání a naopak jsem mu hodně fandila. "Na co jsou vlastně na světě kluci? Dělaj rámus. - Drž hubu. - Nebuď sprostej" No a strýčka Bucku tu hraje trenér z Kokosů na sněhu, takže tento film ani jinak než na 5* dopadnout nemohl. Asi nejlepší scéna? "Kde bydlíš? - V centru. - Máš dům? - Ne, byt. - Nájem? - Jo. - Čím se živíš? - Ledasčím. - Máš kancl? - Ne, nemám. - Jakto? - Nepotřebuju. - Co žena? - Tu nemám. - Jakto? - To je na dlouho. - Děti? - Nemám. - Jakto? - To by bylo ještě delší. - Jsi tátův brácha? - Jakej máš rekord v kladení otázek? - 60. - Jsem tátův brácha. - Máš v nose víc chlupů než táta. - Jsi všímavej." Scéna, kdy umývá Culcin nádobí v zástěře? No úplná hospodyňka. Nebo scéna s kartáčkem? Taky jsem to jako malá dělala, že jsem ho dala jen pod vodu a řekla, že už si je čistila:D Jinak Culcinovy hlášky zabíjely "Volání k sexu?" ... "To bych radši pošla než jít s tebou na bowling. - To bych bral. - Kecky půjčujou." ...nebo jak se líbali a Culcin: "To je blbost při tý chřipkový epidemii" A druhá nejlepší scéna? Řekla bych, že se možná vybaví každému, kdo film viděl. Smažení lívanců jak kráva a jejich obracení pomocí lopaty na odhazování sněhu. Tenhle film je prostě narvaný různými hláškamy, gagy, scénkami atd. Řekla bych že ústřední postavy John Candy a Macaulay Culcin a možná jim trochu asistovaly Gaby Hoffmann a Jean Louisa Kelly. Prostě legendární a rozhodně jedna z těch komedií, co se u mě řadí na hodně vysokou příčku. John Hughes umí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všichni dávno víme, že ještě než zůstal sám doma, Culkin byl fakt frajer. V téhle dost obyčejné umolousané komedii s povinně moralizujícími prvky vztahů dospělí vs. dospívající děti a la (Plný dům, Krok za krokem či Alf) je on tou jedinou zábavou a prostoru má bohužel málo. Předem jasně povinné rozuzlení, solidní dabing s Pragerem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší film v ktorom Candy pekne balancuje medzi dramatickým a komediálnym výkonom. Lenže samotný film je len mierny nadpriemer. Je tam príliš veľa hluchých miest. Najmenej ma bavili scény v ktorých Candy neustále zápasí s večne nahnevanou pubertiačkou, ktoré majú vo filme veľa priestoru. A po chvíli to bolo už len otravné. Ani romantická línia nieje dvakrát strhujúca. Najviac ma bavili jeho scény s deckami. Culkin a Hoffmannová tam strúhajú neskutočne roztomilé grimasy. A scéna v ktorej sa snaží Candy močiť v škôlke na detských toaletách je neskutočná a zakaždým ma rozosmeje. Takže celkovo to je za pohodové 3 hviezdy, ale potenciál tu bol oveľa väčší. Najmä vzhľadom na to, že to režíroval komediálny génius Hughes. 6/10. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Skvělá, lehce bláznivá, komedie, kterou jsem shlédnul již několikrát a pokaždé jsem se hezky pobavil. Fantastický John Candy předvádí excelentní lidový a lidský humor, Jean Louisa Kelly mu skvěle sekunduje a pochvalu zaslouží i dětské hvězdy: tehdy ještě slávou nezaslepený Macaulay Culkin a okatá Gaby Hoffmann. Podle mě ideální komedie pro celou rodinu, i když lehce střihnutá klasickým americkým sentimentem a poučností, ale v tomto případě se nejedná o nic přehnaného a dá se to přejít. Tenhle film mám rád. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrná a nezáživná rádoby komedie. Pokud si chcete rozšířit herecké portfolium Culkina, tady ho nehledejte - je těžce vedlejší postavou. Celé to táhne sympaťák John Candy, ale jinak film absolutně ničím nevyniká. Ani se mi moc nelíbil styl, jakým byl natočen. U následujícího Sám doma došlo k řádnému obratu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)
  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)

Reklama

Reklama