Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bola trefa do čierneho. Krátke, trefné, skvelo parodujúce imidž, mentalitu a hlášky futbalových "star", a výstižne zobrazujúce pomery v českom futbale. V tomto duchu sa nesie prvých 5 dielov. Bohužiaľ potom odišiel Jakub Prachař, zároveň klesla trefnosť parodovania a pôvodný 4* dojem začal padať strmo dole ako výkonnosť českých futbalistov po odchode do bundesligy. Lavi je dnes už kultová postava a Vyšehrad dokázal, že s odvahou a bez servítok sa dá aj za málo peňazí, a na malo priestore urobiť veľká sranda. Zostal však aj dojem, že to tvorcovia nemali premyslené ako celok a boli trošku prekvapený, že z toho nakoniec vyliezlo až 10 dielov. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašný nic. Epizoda má pět až deset minut a stejně nějak zvládnou, aby její plytký děj začal otravovat a připadat nesnesitelně natahovaný. Postavy do jedné nesympatický retardi a hajzlové, kterým se může cílové publikum tlemit a povyšovat se nad ně (oblíbený český nešvar dělat všechny postavy hloupější než jsou diváci nad jakkoliv snesitelnou míru, aby se to snáz psalo a nebylo nutný o ničem přemýšlet). Je potřeba ocenit tvůrce, který chápou internet jako místo, kde jde dělat o kus víc než v televizi, ne Vyšehrad, který to pojal tak, že na net se dá vyblít cokoliv i bez základní snahy. 30 % ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Český internetový fenomén dostává své pověsti, ale bohužel jenom v první polovině epizod, ve které jde o opravdu svižnou a odvážnou sportovní satiru, která si nebere servítky a skvěle baví. Po přeobsazení jedné z kličových jde ale energie a kvalita do kopru a druhá polovina první série jede již na půl plynu a je pouze odrazem předchozích geniálních dílů. I přes slabší epizody jde ale na naše poměry o netradiční a zajímavý projekt, který má povedené epizody tak silné, že zlidověly a staly se fenoménem, což je obdivuhodné. Snad podobných dílů ještě pár přibyde. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

První díly byly super, ale má to klesající tendenci a Štáfkova one man show se mi okoukala docela rychle a jeho Lavi už je spíš trochu přehrávající karikaturou, než zábavně nosnou postavou. Docela dobře mu přihrává Jakub Prachař, ale má moc málo prostoru. Občas se u toho ještě zasměju, ale každej díl mi přijde slabší než předchozí a nikam se to moc nevyvíjí. Na český poměry slušně zvládnutá, neškodná jednohubka, ale ještě tomu něco chybí, aby z toho byl kult. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že Jakub Štráfek, jeden z účastníků nekonečné žumpy jménem "Ulice", vytvoří něco tak neskutečně nahláškovaného, trefné satirického a zároveň tak vtahujícího. Vyšehrad je až na velmi krátkou stopáž výborným počinem, který se bez skrupulí strefuje do fotbalu a jeho nagelovaných primadon, kteří si ještě pořád překvapivě říkají hráči. Výborná práce! „Vodmala kopal do míče, bylo to nadějný lvíče, pak objevil co je výčep a rázem bylo všechno v píče!“ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Jedná se o vůbec první autorský seriál internetové televize OBBOD. (Šéfik)
  • Jméno hlavní postavy Julius Lavický (Jakub Štáfek) bylo tvůrci seriálu vybráno velmi pečlivě. Křestní jméno Julius autoři seriálu zvolili kvůli noblesnosti, která k často povrchnímu chování Laviho působí jako protiklad. Tvůrci rovněž věděli, že si současní fotbalisté rádi svá příjmení zkracují a proto za příjmení vybrali Lavický, jež umožnilo údernou zkráceninu „Lavi“. Navíc příjmení nabízelo i přezdívku „Lavina“. (Šéfik)
  • S ohledem na fakt, že Lavi (Jakub Štáfek) měl být přesunut do Bohemians 1905, měl seriál pracovní název „Klokan“. Tato idea se ale rozpadla, když vyhlédnutý představitel Krále a velký fanoušek „Bohemky“ Ivan Trojan musel roli odmítnout, jelikož byl na podzim 2016 již plně vytížen natáčením seriálu Svět pod hlavou (2017). O seriálu se ale doslechli činovníci v té době třetiligového Vyšehradu a ti vyšli filmařům maximálně vstříc, aby se seriál mohl odehrávat v jejich klubu. (Šéfik)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama