Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený akčný film s Arnoldom Schwarzeneggerom. U niektorých filmov ma naozaj prekvapujú hodnotenia. Príbeh bol viac než podarený, navyše pozerať film v roku 1999 v ktorom nastane koniec sveta na Silvestra toho istého roku, tak to je sila. Obsadenie mi vyhovovalo, spokojnosť aj s hereckými výkonmi. Koniec taký, aký čakal každý. Nenudil som sa, film bol na tú dobu príjemným prekvapením. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Musím začít jednou podstatnou informací, která více méně mluví za vše. Arnold z plátna po celou dobu téměř nesleze a nějak zapomněl hrát. No, zapomněl... Na začátku nahodil obličej s nápisem Terminátor a ten už nezměnil. Hodně groteskní pak jsou obzvlášť scény, kdy Arnold brečí - to jsem se už fakt musel smát. Z tohoto důvodu už film ztratil většinu svých ambicí, které mu kvalitní námět a hlavně docela zajímavé efekty daly do vínku (mimochodem, kterým hráčům Magiců připomínal satan kartu Lord of the Pit?). Jinak je samozřejmě na hlavu padlé to, že je Arnold schopný odolávat Satanovu hněvu i moci, zatímco ostatní jsou jako figurky, a navíc samotné rozuzlení a Arnieho vnitřní boj (nejkomičtější to část Schwarzeneggerova výkonu) byl vyloženě trapný. Jinak ale film běží v dobrém tempu a stále se něco děje, takže nuda to zase není. Jen takový prachobyčejně průměrný brak. Dva a půl. [srpen 2006] ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Lepší film než jsem podle hodnocení čekal - trošku mi to připomíná případ Deváté brány - možná, že to má jednodušší scénář a nepříliš komplikovanou zápletku, ale atmosféru tenhle film umí vytvořit setsakra hustou, temnou a výborně vyladěnou - na té jsem se svezl především a užil si to - Gabriel Byrne je navíc výborný Satan - možná v lehce béčkovém filmu, ale svým výkonem a charismatem bych ho klidně zařadil po bok výkonů Pacina (Ďáblův advokát), De Nira (Angels heart) nebo Stormara (Constantine). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, vůbec ne... Jen trošku nevyážený. Schwarzenegger je docela dobrý a není mnoho fimů, kde by neustále dostával nakládačku (i od tlustejch ženskejch) a byl dokonce ukřižovanej. Gabriel Byrne je jako satan úžasně démonickej... Hodně to ubíjí střih, ale naopak zvedá kompozice záběrů, byť občas mizerně nasvícených, ale obě kostelové scény jsou úžasné. Mohutnost toho prostoru sama o sobě je děsivá, a když se zkombinuje se správnými hororovými prvky (lítající lavice, hořící svíce, nebo drobná postava uprosted prostoru, o které všichni vědí, že je to Satan, a že by tu neměl nic dělat) zvedají hodncoení navelice slušné 3 hvězdičky.. Kapitolou sama pro sebe je pak hudba, nebo někdy spíše zvuky. Občas probleskne skutečně zajímavý hudební motiv ale dost často je náhle velice nepřirozeně utnut. Naštěstí aspon na konci dostane větší prostor. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Arnie se v druhé půli devadesátek už pomalu začínal víc starat o politiku než o hraní, ve filmech slávou jen pomalu dojížděl setrvačností z dob svých vrcholů s Cameronem, a zajímala ho v nich víc výše jeho honoráře, než zajímavý scénář a schopný režisér - navíc čerstvě po dvojité operaci srdce byl rád za jakoukoli nabídku co prošla přes strach pojišťoven. To všechno je tu vidět nemálo, byť to ještě není taková tragedie jako o rok později s Šestým dnem. Režisér a scénárista Hyams se s tím moc nepáral, splácal béčkovou vykrádačku o dva roky staršího Ďáblova advokáta na míru nenáročným divákům brakových trikových "hororů", a s unaveným Arnoldem v hlavní roli, aby nalákal i akce-chtivé fanoušky. Spokojení nakonec nejsou ani jedni, atmosféra veskrze není žádná, a Arnold víc času spíš jen zmateně pobíhá, než aby aspoň mlátil a střílel lidi (což je poloha ve které baví i v sebevětší blbosti), a CGičkový Satan se kterým si to v závěru rozdá je trikově tak ohavný, že to snad muselo být nekoukatelné i v době vzniku. Zajímavější jsou aspoň vedlejší postavy, v čele s vždy dokonalým Udo Kierem, a příjemná "necenzurovanost", kdy se brutálními záběry a nahotou úplně nešetří. 5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • V době před tím, než vkročí Satan (Gabriel Byrne) do kostela, je možné u svícnů, které vzplanou, možné zahlédnout náplně s plynem. (Sprite)
  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • Rola Christine York bola ponúknutá Liv Tyler. Tá ale odmietla, kvôli problémom s kontraktom. Takisto bola táto rola ponúknutá aj Kate Winslet. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama