Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 9

Recenze (189)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme oceňujem hlavne pomerne originálny prístup a prínos k náboženskej tématike a náboženským filmom vôbec. Páčila sa mi aj lyrika snímku a herecké výkony, najmä Rooney Mara bola skvelá. Ale príbeh samotný... čo ja viem, pomerne nezáživné, vrátane mnohých dialógov medzi postavami. Lepší priemer. 65/100 ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

"Tak co byla to prostitutka nebo nakonec manželka??"...první otázka co padla, když jsem přišla z projekce. Nevím zda si film kladl za cíl rehabilitovat Magdalenu, možná ano neb v závěrečných titulcích o něčem takovém byla zmínka, nicméně Rooney Mara byla úchvatná. Pohled do jejích hlubokých a laskavých očí, byl léčivý i andělsky hladivý. Scéna, barva a čistota záběrů mne uchvacovaly. Viděla jsem nádherné jednotlivé obrazy či fotky, které byly silné, plné emocí a krásy, vyvolávaly v duši nepokoj i klid zároveň...ale dohromady v pohybu nějak nefungovaly. Už dávno na filmy tohoto typu se nedívám s aktivovanou hlavou, ale otevřeným srdcem...v kině jsem byla na Velký pátek. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4,5/10). Další zobrazení života a umučení Krista, kterých jsem viděl nespočet.. Rozhodně nejde o nejlepší zpracování.. Ale! Ne, v každém filmu uslyšíte úžasně něžný soundtrack od mého oblíbeného, bohužel již zesnulého skladatele Jóhann Jóhannsson, který opět odvedl úžasnou práci a ten soundtrack zní tak něžně jako Maří Magdaléna. Další věcí, která odlišuje tento snímek od ostatních je celkové až artové pojetí a natočení filmů.. Převazují dlouhé záběry a nekonečné monology.. Zde to možná místy bylo až na škodu.. Ocenil bych větší akci, ale to je věc názorů. Ovšem scény, kdy Maří pomáhá hladovějícím mě vnitřně opravdu dostaly. Poslední věcí, kterou bych zmínil je závěrečná konfrontace s tvrzením církve, že Maří Magdaléna byla prostitutka.. Upřímně jsem si to myslel taky.. Takže díky tomuto filmu vím, že to není pravda. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak si někteří američtí intelektuálové představují Ježíšovy časy. Nečekal jsem historickou rekonstrukci, ale taky jsem nečekal bezradné putování krajinou. K tomu, aby lidé opouštěli své rodiny, trhali tradiční vazby a následovali kohokoli ve vidině změny, lepších časů či čehokoli dalšího, je třeba charismatického člověka, sílu, přesvědčivost, energii. Nikoli temný pohled masového vraha. Je jasné, že tak profláklé téma se těžko uchopí a ještě hůře natočí. To, že parta zmatených apoštolů ideově tápe až do Ježíšova zmrtvýchvstání a co se stalo jim musí vysvětlit jediná ženská v kolektivu (Máří), to mi smysl dává. A i to, že ve světě mužů to nemohl nikdo nechat vyplout na povrch, že by to chlapi nepochopili první nebo že by Ježíš dával přednost ženě. Takže Máří byla zdiskreditována a smáznuta z historie. Jen by si bývala zasloužila trošku lidštější a hlavně normálnější vyprávění. Nerad to říkám, ale z novozákonní tématiky je pořád bohužel nejlepší Život Briana. 50% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem, ale musím dát plné hodnocení, protože film ve své podstatě neměl chybu. Není to film pro každého, ale překvapilo mě kolik lidí bylo v kině. Pravda, někteří slyšitelně spali, ale pro mě to byl silný zážtek a jsem rád, že na podobné filmy lze narazit i v dnešní akční době. Film je opak akčnosti, je přímo mystický. Krásná výprava, velkolepá hudba, zasněné pohledy, plaché úsměvy, nádherně zpívající ptáci... Film má několik mimořádně silných scén, které utkví v paměti. Nečekejte krvavé orgie jako v Umučení Krista, vše je bráno z pohledu ztracené a znovu nalezené Mary z Magdaly, která dle filmu sehrála jednu z klíčových postav v Kristově životě a smrti. A možná že v mnoha očích bude Maří Magdalena očištěna od zajeté škatulky spíše negativní historické postavy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)
  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama