Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bejt vulgární není jen o tom, že za každou větou řekneš "voe" a sypeš ze sebe jednu nadávku za druhou. Takovej vulgarismus je potom strašně trapnej a působí nehorázně křupansky, asi jako když vidíš Zručáka pod Orlojem. Ono je totiž umění bejt správně vulgární, chce to načasování a kurva trefnou střelu na cíl. Postavy, jedna vedle druhý, jsou na pěst, už dlouho jsem neviděl seriál, kde by mě sedla snad jen jedna, a to postava Jeřábka (kterej je mi většinou strašně nesympatickej, hlavně kvůli trapnýmu Comedy Clubu). Ke konci se to jakž takž dalo, ale jak jsem se podle ukázek těšil, vůbec jsem si pilot neužil. Pobavila mě snad jen hláška o cirkusech a papír od sekaný... ale to je sakra málo. Snad to vstane v dalších dílech z popela a bude se to lepšit (podobně jako Dobré ráno, Brno!, z toho seriálu jsem byl ze začátku taky trochu na rozpacích). Voe. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim tedy nic moc. V popisu stoji, ze jde o drama, ale spis to pripomina parodii, navic zbytecne vulgarni a buranskou, coz je, bohuzel, u dnesni ceske tvorby trend. Predstava socialismu jako doby, kdy vsechny zeny jen neustale soulozi a muzi se chovaji jako krupani je ponekud v rozporu s tim, ze to nejlepsi, co v nasi televizni tvorbe vzniklo, vzniklo prave v teto dobe, zatimco v polistopadove ere se kvalitni veci daji spocitat na prstech jedne ruky. Je to skoda, protoze podobne “ retro “ ma svuj potencial, ale musi se podat verohodne, ne levnym stylem Zdenka Trosky, jen s lepsimi herci a vypravou. ()

Reklama

BrianStorker odpad!

všechny recenze uživatele

Ke sledování mne nalákala televizní ukázka. Na první pohled solidní výpravu pokazil po zhruba dvou minutách náznak erotických hrátek na pracovišti. Po pěti minutách již sledujete soulož se vším všudy, do desíti minut si vyslechnete peprný slovník, včetně řvaní na sotva dvouleté dítě "do pr*ele žer!" Následuje další snůška krásného slovníku "kdyby mrzlo, nachcal bych Ti klouzačku", řev dítěte a další soulož... Po dvaceti minutách vypnuto. Účinkující (toto nelze nazvat herci) opět nezklamali, stejně jako celá česká filmová a televizní tvorba posledních dvaceti let. Úpad morálky, slušnosti a vkusu v přímém přenose. ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taška přes rameno 👍🇳🇬😂. Hospoda, dresy na zdi 🇳🇬👍😂. Příběh o mladém šoférovi není pro každého… Na rozjezd dobrý, uvidíme příště.                     Nevydržel jsem to a po přečtení všech kritik si pustil první díl ještě jednou (snad jsem viděl stejný pořad, jako ti přísní 😎). Kdyby to bylo možné, tak dám 7 hvězdiček. Sedmdesátky jsem zažil, jako dítě a přesně takhle šíleně si je pamatuji. Auta, účesy, oblečení, sektorový nábytek, všudypřítomné odporné kouření… A ještě něco. Zažil jsem i ty mladé rodiče, z poválečné generace, dost “společenské” , ale zároveň i sobecké a trošku závistivé lidi, žijící v jisté naději na socík s lidskou tváří, ale zklamané rokem 1968 a následnou normalizací , řvoucí na své často nechtěné potomky.  Bohemák Pekárek je zatím takovou švejkovskou karikaturou, ale zároveň velmi uvěřitelným záporným hrdinou a v podstatě i vlastní vinou smolařem. Přehráváni a vulgarita mě neuráží, vyrostl jsem na Žižkově. Na další díly se těším. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bizarni komunita lidi. Groteskni obraz normalizacni televize je verny vcetne kontroly, zda soudruzky nosi podprsenky. Vse je postaveno na zapornem hrdinovi, coz neni moc caste. Hadek je zabavne dojemny. Pusobi jako neskodny mluvka ze ctvrte cenove skupiny. Natoceno podle romanu Volha - zaznam o provozu motoroveho vozidla. Uvedla Ceska televize. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama