Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (256)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Francúzska hororová esencia je tu cítiť aj bez toho, že by ste vedeli, kto tento panenkový hukot režíroval. Páčil sa mi hlavný príbehový nápad, ktorý úspešne vyvrátil prvotný pocit, že zápletka je dosť naivná aj na horor. Bohužiaľ toto vyvrátenie prvotného dojmu je vlastne jediným potešením, ktorého sa Vám dostane. Dosť sa tu kričí, nešetrí sa údermi, ale chýba strach a napätie. Všetko je možno až zbytočne nasilu násilné. Čo by samozrejme nemuselo vadiť, keby to boli Hory mají oči alebo Noc s nabroušenou břitvou. Lenže Laugier hold nie je Alexandre Aja. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesympatické sestry Beth a Vera, které se během filmu (jasně, mají to v hloupém scénáři) chovají tak, že divák jen protáčí panenky, protože ve skutečnosti se tak hovadsky snad ani nikdo trochu normální chovat nemůže, se spolu s matkou přestěhují do staré vily po tetičce. Dům plný panenek bohužel jen zdánlivě připomene majstrštyk Panenky (1987). Netrvá dlouho a do domu vtrhne podivná dvojice jevící se jako matka a obří mongoloidní syn (jistě, vše se ukáže později v trochu jiném světle) se zálibou v panenkách. Úvodní scéna přepadení je natolik směšná, že jsem váhal, zda film nevypnu. Nakonec se z toho vyklubalo surrealistické a halucinogenní drama bez větší přidané hodnoty. Nijak násilné, gore téměř nulové, napětí prchavé, honičky legrační - hlavně ta poslední. Největší problém však vidím v postavách, jejichž osud mi byl ukradený, naopak jsem se těšil, až budou zmasakrovány - zklamání. Doufám, že takhle si Francouzi druhou hororovou vlnu nepředstavují. Objektivně 2*, ale jednu dávám navíc za Farmerovou, jelikož je to pořád šťabajzna. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, chvíľu mi to prišlo ako zbytočne zmätočné, ale na konci to do seba krásne zapadlo. I tak si však myslím, že to v tomto smere bolo trochu ťarbavé. Tiež by som privítal viac napínavých a krvavejších scénok. Na druhú stranu ale záporáci boli fantastickí. Lepší priemer. 65/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně krvavý, jak to žánr vyžaduje. Sadistické představení režiséra a scénáristy Laugniera bez ohledu na příběh a jeho logiku. Děj je zhruba toto: Colleen a její dcera zdědí dům. Ale během prví noci v něm vstoupí dovnitř vrah. Colleen s ním musí bojovat, aby svou dceru zachránila. K tomu se utrpením mění osobnost dívky. Uplyne 16 let a nejstarší dcera Beth se stane známou spisovatelkou hororů.... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Očekával jsem další z mnoha tuctových hororových snímků a byl jsem velice příjemně překvapen. Velice si cením toho, že tvůrci neobtěžovali diváky s nudným a dlouhým úvodem. Velice rychle se šlo na věc. Zápletka je poměrně originální a především opravdu hodně zajímavá a zábavná. Strachy se u filmu asi nikdo nepomočí, ale snímek ve mně vyvolával velmi nepříjemné pocity. Příběh Barbín, které se dočkaly svého Kena, kterého si však zřejmě představovaly trošku jinak než jako mongoloidního zlobra neměřitelného IQ. Děj je opravdu famózně vystavěn a moc hezky si hraje s diváky, které nějakou chvíli nechá se utápět v dumání nad tím, co je sen a co realita. [84 %] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama