Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (538)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z hlediska scénáře naprosté fiasko. Zavěrečná pasáž obsahuje tolik hloupostí, že jsem šel do mdlob. Jediný štěstí, že Stefano je skvělý režisér, takže tam kde film ovlivňuje čistě režisérská práce (akce ) film sbírá body, ehm hvězdičky. Dokonce si myslím, že Josh šel pod jeho vedením herecky víc nahoru než pod Denisem. Hudební motiv, který mě imponoval v první Sicariu tadybyl využíván zybtečně mnoho a z filmu se i díky tomu vytratila intezita nepříjemnosti následného. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Člověk by se asi neměl divit tomu, že když chybí 2/3 klíčových umělců z prvního dílu, tak to nedopadne úplně nejlépe. Dám šanci čemukoliv, pod čím se podepíše Taylor Sheridan, ale tohle prostě nevyšlo. Místy nudný příběh, který jako by vypadl ze současných amerických zpráv, unylá režie, neinvenční hudba... Těžko budu hledat větší pozitiva. Brolin a Del Toro vynikající jako vždy, ale scénář jim nic moc nového nenabídne. Snad největším překvapením byla Isabela Moner, která si film skoro krade pro sebe. Husí kůži jsem měla jen na konci, kdy začala hrát nezapomenutelná hudba z prvního dílu. Posledních 15 minut bylo hodně fajn, ale film to nezachrání. Holt zředěná verze původního Sicaria, která nemá důvod existovat. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od jedničky žádný velký posun a to to přitom začalo tak slibně. První půlhodina je super, než do toho začali srát tu otravnou holčičku. Jako vrchol filmu mi přišla akční scéna s přepadením konvoje pak už to začalo drhnout. I ten úvodní teroristický útok se povedl, ale nemůžu si pomoct taky máte pocit, že celá pointa filmu vyzněla úplně do ztracena? To co bylo nastoleno na začátku a kvůli čemu se vlastně všechno dělo se pak vůbec nevyřešilo. Nebo mi něco uniklo? Nevím každopádně v mnoha ohledech to samé co jednička, takže za mě maximálně 55% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jednička byla o něco propracovanější, napínavější a její síla byla i v ústřední hrdince, jak se s tim světem seznamovala a byla z toho všeho vyšokovaná. Dvojka je sice taková víc epizodní a vlastně se toho v ní moc nevyřeší, ale zase má svižnější tempo, víc akce a o dost víc prostoru tu mají Josh Brolin s Benicio Del Torem. Je to jinej film než předchůdce, možná o trochu hloupejší, ale pořád jsem hodně spokojenej. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl příjemně překvapen brilantní režií, jakož i jasným a nekompromisním směrem, kterým se film vydal. Drsní chlapi, mise bez pravidel, vše syrově, realisticky, ale i efektně natočeno. Film je ostrý a ledově chladný jako břitva. Bohužel právě proto zůstává i publikum jaksi méně emocionálně zainteresováno a pouze to, si myslím, že je důvod, proč dvojka řadu lidí neoslovila tak jako jednička. 8/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2018 v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Zbraně použité ve filmu byly samopaly MP-5 a G-26, kulomet M-249, útočná puška M-4 a M-16. Ve filmu se objevily vrtulníky Black Hawk. (K98)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama