Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o vyšetrovaní smrti Tupaca a tlustoprda Biggieho. Škoda že len neprináša priveľa nového. Mnoho z verzií kto, koho, kedy a prečo nechal zabiť sme mohli vidieť v životopisných filmoch o oboch nebožtíkoch a hlavne v mnohých kvalitných dokumentoch (napríklad aj v seriáli Posledných 24 hodín života). Na film som sa tešil, no nedostal som tak veľa než som očakával. Skôr som dostal len potvrdenie, že "čierna" kultúra je o drogách, neviazanom sexe, kluboch, zbraniach, násilí, kriminalite a pár milionároch, ktorí vedia rýmovať. A to má podľa mňa ďaleko od kultúry. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je o detektívovi LAPD Russell Poole, ktorý vyšetruje prípad, keď tajný policajt zabil iného policajta. To ho vtiahne do vrážd Biggieho Smallsa a Tupaca Shakura. To, čo odhalí, je také obrovské, že čím bližšie je k pravde, tým viac sa mu nadriadení snažia zabrániť, aby sa k nej dostal. Na začiatku sa zdá, že rozprávanie filmu je veľmi mätúce, ale veľa flashbackov mi pomohli s vysvetlením príbehu. Pri pozeraní tohto filmu si trepa pamätať mena, ktoré sa vo filme objavia. Odporúčam divákom pozorne sledovať tento film. 6/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Shakura a toho druhého týče, tak jejich hudba mi nic neříká a o jejich osudu vím jen to, že byli zavražděni. Ale nevědomost tady zase není na škodu, protože primárním tématem je propojení LAPD a vlivného černošského gangu a to by mě bavilo i kdyby se jednalo o fikci. Pokud bych měl film charakterizovat jedním slovem, bylo by to "rozvážný". Furman klade velký důraz na detail, vzdor poněkud nepřehlednému námětu se mu daří spojovat všechny nitky do smysluplného celku a případná bílá místa mu vypomáhá zakrýt berlička v podobě novinářské linky. Své si odvedli i Depp s Whitakerem a fajn byli i herci ve vedlejších rolích. Slušná práce. 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do city of lies jsem šel s představou o nudné, tuctové kriminálce o zabití Tupaca a Biggieho, která nebude ničím moc zajímavá. Do zhlédnutí filmu jsem ani nevěděl, co a jak se tehdy stalo, a musím říct, že film mě od první minuty dokonale vtáhl do děje a až do poslední třetiny jsem hltal každou scénu. Jednak proto, že to bylo dost komplikované a byla celkem fuška se v tom orientovat, ale taky proto, že to mělo po celou dobu dost záhadný a mysteriozní styl vyprávění, který odkrývá jednu stopu za druhou a vyvolává v divákovi touhu zjistit pravdu. Ke konci to možná trochu haprovalo a začínalo s filozofičtějším podtextem než se samotným dokončením případu, které by filmu ubralo potřebných 20 minut. Za mě kvalitní, místy dost temný příběh dvou nejslavnějších rapperů, jejich west/east-coast rivalitou a tehdejší angažovanosti LAPD v zabití Biggieho. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hvězdný herecký obsazení, který si rozhodně zasloužilo lepší scénář. Je to totiž neskutečná nuda, vlastně tam nenastal moment, kterej by byl nějak napínavej. Sice jde samozřejmě o známej případ a zase tady vychází na světlo světa rasová problematika, která v Americe trvá dodnes, nicméně na tohle téma jsou k vidění určitě lepší filmy. Čekal jsem od toho určitě víc, zvlášť s touto ústřední dvojicí. Ale jak jsem už psal, není to jejich chyba. Když nemají co hrát, film nezachrání. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Dodatočnú hudbu k filmu zložil samotný režisér Brad Furman. Figuroval tu tiež na poste hudobného dozoru, rovnako ako v jeho ďalšom filme Infiltrátor (2016). (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo priamo v Los Angeles počas decembra 2016 a skončilo v máji 2017. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama